"Karleto" nadomak rekorda, bolji i od Radomira!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.11.2014.
11:09
Izvor: Sportske.net

Italijan sa Realom u Eibaru stigao do 14. pobede u nizu, protiv Bazela ima šansu da stigne do deobe prvog mesta večne liste. Koga bi mogao da preskoči narednog vikenda.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Anćelotijev tim je od poraza na "Bernabeu" od Atletika nanizao 14 pobeda u nizu. U pitanju su devet mečeva Primere, četiri u Ligi šampiona i jedan u domaćem kupu.

Na prvom mestu su dvojica, jedan je Migel Munjoz trener Reala iz 1961. kada su Di Stefano i ekipa rušili redom, drugi Žoze Murinjo iz one istorijske sezone, decembra 2011. kada je njegova strašna serija prekinuta porazom od Barselone.

Anćeloti bi rekord od 15 pobeda mogao da izjednači protiv Bazela u Švajcarskoj, a onda da ostane i na čelnoj poziciji, ako "Los Blankosi" savladaju na "Bernabeu" Malagu za vikend.

Anćelotijeve brojke iz ove sezone su rekordne i za samog trenera, u 50 mečeva na klupi Reala zabeležio je 37 pobeda (pričamo o prvenstvu), dok je u Čelsiju imao pobedu manje.

Uz to, ovaj Real je na putu da poruši sve rekorde po broju bodova i golova, a Anćeloti je po efikasnosti do sada prevazišao Radomira Antića, odnosno njegove Merengese koji su postizali prosečno 2.28 golova po meču i Murinjove sa 2.24.

Podsetimo, Antić je vodio Real Madrid 1991. godine. Srpski stručnjak je preuzeo kormilo u sezoni 90-91, posle Tošaka i Di Stefana, poslednjih 12 utakmica,  završio je na trećem mestu.

Naredne godine vodio je Real na 19 mečeva, smenjen je u januaru 1992. u trenutku kada je njegov tim bio prvi na tabeli sa sedam bodova prednosti u odnosu na Barselonu.

Ramon Mendoza je i pored toga bio nezadovoljan, a kakav je to potez bio neka posvedoči činjenica da je "kraljevski klub" izgubio već viđenu titulu i šampionat završio na drugom mestu.

Skor Antića na klupi Reala je bio 21 pobeda i samo 3 poraza, on je trener čiji je Real bio najefikasniji. Ovaj Anćelotijev daje više golova, ali računi će se svoditi kada Italijan ode sa klupe.

Kada će to biti, teško je reći, naime Perez mu nudi produženje ugovora do 2018. godine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke