Kardif prepun pred finale Lige šampiona

Autor: Beta Beta
subota 03.06.2017.
20:42
Izvor: Beta

Ulice prestonice Velsa Kardifa pune su ljudi pred večerašnje finale Lige šampiona izmedju fudbalera Real Madrida i Juventusa.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Desetine hiljada navijača nalazi se na ulicama Kardifa, koji je sa populacijom od oko 350 hiljada stanovnika najmanji grad domaćin finala Lige šampiona.

Mnogi navijači su zbog ograničenog smeštajnog kapaciteta u Kardifu morali da spavaju u obližnjim gradovima, uglavnom u Bristolu, zbog čega je velika gužva u vozovima koji stižu u glavni grad Velsa.

Utakmica će se zbog bezbednosti igrati pod zatvorenim krovom stadiona Milenijum, a navijači su počeli da ulaze na tribine i tri sata pre početka.


Navijači su pozdravljeni natpisom "dobrodošli" na video bimovima na stadionu, na engleskog, španskom i italijanskom jeziku.

Mediji navode da se ulaznice kod preprodavaca koštaju i do 1.500 evra, a policija je upozorila navijače da obrate pažnju da ne budu prevareni.

Posebnu pažnju privukao je čarter let koji iz Madrida prevozi članove porodica i prijatelje fudbalera Reala, a koji je kasnio u Kardif.

Kako je prenela agencija AP, bezbednosnih problema nema, a navijači oba kluba su pohvalili britansku policiju.

Navijači Reala koji nisu doputovali u Kardif imaće priliku da utakmicu gledaju na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu, gde će biti prenos na velikom video bimu, a ulaznica košta 10 evra.

Utakmica će početi večeras u 20.45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke