Kapiten Runi nema mesto u startnih 11 na EP?!

Autor: Beta Beta
petak 22.04.2016.
12:09
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da će kapiten Vejn Runi biti u sastavu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali da igrač Mančester junajteda nema sigurno mesto u prvom timu.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Hodžson će moći da računa na najbolje strelce Premijer lige iz ove sezone, Harija Kejna iz Totenhema, koji je do sada postigao 24 gola i Džejmija Vardija iz Lestera (22), pa bi najbolji strelac u istoriji engleske reprzentacije Runi mogao da bude na rezervnoj klupi.

"Naravno, žestoka je konkurencija na toj poziciji i razumem zbog čega se postavljaju pitanja ko bi trebalo da igra. Runi zaslužuje mesto medju 23 igrača i ne vidim zbog čega bih ga izostavio, ako je 100 odsto spreman i igra utakmice. Nešto bi baš moralo da se dogodi da odlučim da ga izbacim iz tima, posle dve godine koliko je kapiten i više od 20 utakmica u kojima je bio važan deo grupe", rekao je Hodžson, preneli su britanski mediji.

Hodžson je dodao i da neće pozvati fudbalera Junajteda Markusa Rašforda, pošto misli da Evropsko prvenstvo u Francuskoj "dolazi prerano" za 18-godišnjeg igrača. Rašford je od svog debija za Mančester junajted u februaru odigrao 13 utakmica i postigao sedam golova.

"Što se tiče državnog tima bilo bi veoma hrabro pozvati ga. To bi značilo da izostavljate nekoga ko u ovom trenutku ima više razloga da bude pozvan", rekao je Hodžson.

Evropsko prvenstvo održaće se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a Engleska će igrati u Grupi B sa Rusijom, Slovačkom i Velsom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nani
Saturday, 23.04.2016
00:07

kejn koji je imao dobru i proslu i ovu sezonu u kvalifikacijama dao 7 gola a runi 7 tako da tu nema dileme ko treba da bude u timu...runi ih je vodio ka ovom evru i treba da bude u postavi a ne tamo neki Vardi za koga je nas 99% culo prvi put ove sezone..runi i kad nije u formi je igracina..isto kao sto je klose za nemacku to je runi za englesku..

avatar
CZYNWA
Friday, 22.04.2016
15:55

Vardi i Kejn tesko da mogu zajedno, jer su slican tip igraca, tako da uz jednog od njih dvojice treba da bude neki napadac koji malo bolje barata loptom, a to su Staridz i Runi.nHart - Klajn (Voker), Smoling (Dan), Stons (Dajer), Rouz - Barkli (Drinkvoter), Dele Ali, Sterling, Lalana - Staridz (Runi), Kejn (Vardi)nLalana je definitivno najslabija karika, ali boljeg na njegovoj poziciji nemaju . Mozda Runi da ide na krilo, ali pitanje je kako bi se snasao.

avatar
England
Friday, 22.04.2016
17:03

Bolje Velbeka na krilo nego Lalanu.

avatar
manutd20times
Friday, 22.04.2016
15:25

I sa jedom nogom je najbolji u Engleskoj reprezentaciji

avatar
MANUTD
Friday, 22.04.2016
18:11

Da bi se poredio sa ovim polutkama od igraca koji nastupaju u liverpulu mislim da mu nijedna noga ne treba, cak i tako je bolji npr.

avatar
Emre Can
Saturday, 23.04.2016
09:34

Još da pokaže na terenu nešto i svi srećni...

avatar
Adnan
Friday, 22.04.2016
14:54

Ni u kom slučaju ne treba da ga zove,nek se zapita.

avatar
Nani
Friday, 22.04.2016
19:47

za sta da se zapita to sto je jedini igrac u PL koji je zaredom na u deset sezona davao vise od 10 glova..ko je neko zasluzio da igra onda je on jer je jedini svo ovo vreme u reprezentaciji i toliko golova je dao za nju..svi nabrojani mu nisu do kolena..vardi odigra jednu sezonu bruka i sta recicete da bolji je on od runija...imaju svi oni da pasu jos puno trave dok stignu tu gde je sad runi..

avatar
Nani
Friday, 22.04.2016
23:55

ne mozes da gledas kroz tu perspektivu...i mesi je pao u formi i sta ne treba da igra za argentinu..on je covek koga svi znaju godinama a vardi se pojavio jednu sezonu a sledece ga mozda nece biti, a runi je igracina sa iskustvom koje niko u britaniji trenutno nema od engleza i nije isto kad je neko poput runija na terenu ili bez njega..i nema sledeca sezona vc za 2 godine a on ce se do tad vrv oprostiti sa reprezentacijom a ako je po zasluzi onda je on prvi na listi pa makar u kolicima..dusa ekipe..

avatar
Adnan
Friday, 22.04.2016
20:15

A gdje je sad?Da budem jasan,Runi je jedan od mojih omiljenih igraca,ali je toliko pao u formi da ne bi smio da igra ni za Farske otoke,kamoli za Englesku.Kao neko ko voli Junajted,a boli ga briga za Englesku,volio bih da ga ne zovu,nek se spremi za sljedecu sezonu.

avatar
Friday, 22.04.2016
14:03

Bufon, Sirigu, Donaruma (Perin) / Florenci, Abate, Bonuci, Rugani, Kjelini, Romanjoli, Darmian, Krisito (Antoneli) / Verati, Markizio (Parolo), Mota, Zorginjo, Bonaventura, Soriano (Djakerini) / Kandreva, Berardi, Imobile, Pele (Eder), Insinje, El Saravi.

avatar
King Didier Drogba
Friday, 22.04.2016
13:14

Pa logicno da nema. Sta je tu cudno???

avatar
mrancic
Friday, 22.04.2016
13:13

Aman ljudi, Runi nije nikad igrao klasicnog spica i tu daje najgore rezultate. Igrao je pre dolaska Van Persija jedan deo sezone i tad je Junajted ispustio titulu. Rezultati Junajteda ove sezone su slabi jer ga je LVG forsirao ns mesto spica a i on je u ocajnoj formi.

avatar
ACM<3
Friday, 22.04.2016
14:01

Ma daj,vi navijaci junajteda ne znate sta hocete...Jednu sezonu se zalite sto igra na sredini drugu sto igra napadaca.....To sto Runi nije napadac tipa Ibrahimovic ne znaci da nije napadac....I tvoja teorija da moze da igra jer nije klasican spic opet nema smisla jer je poenta da ne moze da igra jer u timu vec igraju 2 klasicna spica,a na 2 klasicna spica se nikako ne stavlja i poluspic....Ipak misljenja sam da Evropsko i takva prvenstva se ne dobijaju na konstantnost nego na kvalitet,jer to nije liga i zato bih uvijek prije dao sansu Runiju nego nekom drugom

avatar
mrancic
Friday, 22.04.2016
14:27

Hvala, ali gresis. Pogledaj timove Junajteda i poslednjih nemoliko sezona pod Fergijem. I ja nisam tvrdio da Runi treba da igra spica. Navijaci su ga forsirali da igra spica jer Junajted i nema drugog. A koja je njegova zamena u ovom trenutku po tebi?

avatar
fcb
Friday, 22.04.2016
12:41

Mislim da Engleska ne smije sebi da dozvoli da ne iskoristi ovakvu formu Kejna i Vardija, jer mislim da sa njima u napadu konačno imaju šansu da daleko doguraju, jer su se i ostali djelovi tima konačno fino uklopili. Što se tiče Runija, iako je veliko ime, mislim da u ovom trenutku ne može da igra ispred Kejna i Vardija. Ili mu treba naći drugu poziciju, najbolje na mjesto polušpica, ili da ide na klupu. Mislim da bi napad Engleza bio strašan sa Kejnom, Vardijem i Staridžom, i Runijem iza njih, mada je to možda malo previše ofanzivno.

avatar
Poznavalac
Friday, 22.04.2016
12:20

pre runija svakako mesto u timu yzasluzuje pre svih kejn ali i staridz pa i vardi..ali runi je drugaciji tip igraca i mogao bi da igra malo iza kejna..

avatar
the NormalOne
Friday, 22.04.2016
15:27

Ali treba da igra iza Kejna i Vardija(Staridza).