Kapelo: "Juventus ima veće šanse nego Milan"

Autor: Lazar Mitrović
petak 20.11.2015.
12:17
Izvor: Sportske.net

Italijanski stručnjak izneo predviđanja za predstojeći veliki italijanski derbi.

BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, file
BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, file

Povezane vesti

Doskorašnji selektor reprezentacije Rusije, koji je bio na kormilu oba velikan, dao je veće šanse aktuelnom šampionu Italije.

Što se tiče odbrane 'Skudeta', Kapelo smatra da je 'Stara dama' mnogo bliža osvajanju, nego njihov veliki rival Milan.

On je trenutno bez posla, pa će na tom meču biti verovatno jedini neutralan, sa podeljenim emocijama, jer je bio na klupi oba kluba.

Bivši selektor reprezentacije Italije smatra da 'Stara dama' mora da pronađe sebe, i da povrati igru koja ih karakteriše godinama unazad, koju krase 'glad i odlučnost'.

Sa druge strane, po njegovom mišljenju ekipa Milana se 'razvija' iz utakmice u utakmicu i još uvek nije pronašla sebe.

"Mogu da zamislim kako se oseća Siniša Mihajlović. On bi voleo da na utakmicama vidi napredak u igri, kao rezultata rada na treninzima, ali neki igrači nisu u stanju da na utakmici prikažu ono što je rađeno tokom nedelje", rekao je Kapelo.

Kapelo smatra da je veliko breme nostiti dres velikog kluba, kakav je Milan, ali smatra da je upravo to što će nekog fudbalera učiniti velikim, da da sve od sebe i pokaža da zaslužuje da bude tu gde jeste.

Što se tiče osvajanja 'Skudeta' on veruje da će se Juventus uključiti u borbu, uprkos činjenici da su letos otišla tri ključna fudbalera, Andrea Pirlo, Arturo Vidal i Karlos Tevez.

Što se tiče Milana, on smatra da im  treba još mnogo rada, i da će biti potrebno da prođe određeno vreme da se tim prilagodi na novog trenera.

"Kada dovedete nekoliko kvalitetnih fudbalera, odmah očekujete rezultate, ali nije uvek tako. Potrebno je najpre napraviti dobru osnovu, a onda dovesti još dva igrača svetske klase".

Na pitanje šta misli o dva najtalentovanija fudbalera Juventusa Polu Pogbi i Paulu Dibali, Kapelo smatra da je potrebno dati im vremena da pokažu svoju klasu.

"Što se tiče Pogbe, pad u njegovo formi je bio očekivan. On je u 'novom' timu dobio veliku odgovornost, i nije se odmah snašao u ulozi vođe. Potrebno je strpljenje, jer je njegov ogroman talenat neosporan".

"Dibala mi se takođe mnogo sviđa, poseduje veliki kvalitet, on je mlad i potrebno mu je pružiti priliku i da greši, kako bi sazreo kao igrač, to je deo procesa u razvoju svakog igrača".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke