Kapelo - Francuska ili otkaz!

Autor: Beta Beta
utorak 17.02.2015.
00:50
Izvor: Beta

Fabio Kapelo će morati da se plasira na EURO ukoliko želi da zadrži svoj posao na klupi Rusije.

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije (RFU) Nikolaj Tolststik otkrio je danas da postoji mogućnost da selektor Fabio Kapelo dobije otkaz ukoliko se nacionalna selekcije ne plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Kapelo je 2012. godine preuzeo reprezentaciju Rusije, a prošle godine je potpisao novi četvorogodišnji ugovor, po kome bi trebalo da bude na klupi do 2018. godine, odnosno do Svetskog prvenstva koje se održava u Rusiji.

Reprezentacija Rusije je trenutno treća u Grupi G kvalifikacija za EURO i ima pet bodova manje od prvoplasirane Austrije, a bod manje od Švedske koja je na drugom mestu.

"U ugovoru postoji opcija smene selektora u slučaju loših rezultata tima. Ukoliko se reprezentacija ne plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj to bi moglo da se posmatra kao kršenje ugovora", rekao je Tolststik za francuski Ekip.

Fudbalski savez Rusije je početkom februara izmirio dug prema Kapelu, koji nije bio plaćen od juna, tako što je milijarder Ališer Usmanov pozajmio 400 miliona rubalja (oko šest miliona dolara) da bi se izmirio dug, zbog finansijskih problema RFU.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nečastivi
Tuesday, 17.02.2015
12:46

Precijenjen trener koga je vrijeme pregazilo. Nikakve rezultate nema u posljednje vrijeme a uzima ogroman novac.