Kao Tole - Blater ide u decembru

Autor: Beta Beta
sreda 10.06.2015.
11:38
Izvor: Beta

Decembar se nekako ustanovio kao ključan mesec kada su predsednički izbori u pitanju.

Beta/AP Photo/Keystone,Ennio Leanza
Beta/AP Photo/Keystone,Ennio Leanza

Povezane vesti

Članice Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) izabraće svog novog predsednika na sastanku u Cirihu 16. decembra, preneo je danas BBC.

BBC, je bez navođenja izvora, preneo da će 16. decembra najverovatnije biti održan sastanak kome će prisustvovati predstavnici svih 209 članica FIFA.

"Predstavnici 209 članica će biti pozvani u Cirih i glasaće na predsedničkim izborima", naveo je BBC.

Predsednik FIFA Sep Blater podneo je ostavku prošlog utorka, pet dana pošto je dobio svoj peti mandat, odnosno sedam dana od hapšenja nekolicine visokih funkcionera FIFA u sklopu istrage američkog tužilaštva o korupciji u svetskoj kući fudbala.

Blater će ostati na mestu predsednika dok ne bude izabran njegov naslednik. Situacije slične kao u srpskom fudbalu, podsećamo da je na isti način i Tomislav Karadžić najavljivao izbore za decembar, te i svoju ostavku, ali je ipak ostao na mestu.

Međutim, takav scenario se ipak ne očekuje u FIFA.

"Konačna odluka o predsedničkim izborima u FIFA se ne očekuje do jula, a Blater je kao poželjnu opciju za izbore naveo sredinu decembra",
naveo je BBC.

FIFA je potvrdila da će se njen Izvršni komitet sastati u julu i izabrati datum predsedničkih izbora.

Mediji spekulišu da bi jordanski princ Ali Bin el Husein mogao da zameni Blatera.

Princ Ali se kandidovao na izborima krajem maja, ali se povukao uoči drugog kruga pošto je Blater dobio ubedljivu većinu glasova u prvom krugu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
D.Green4 Black&White
Wednesday, 10.06.2015
15:24

Alkatoleeeeeeeee :D

avatar
jv
Wednesday, 10.06.2015
14:01

Ovo nema veze sa fudbalom,zna se ko je smenio Blatera. nKolevka demokratije! Smejurija! nAko zemlja koja ne zna sta je fudbal,i tako naziva ono smesno trcanje oklopljenih dopingovanih volova sa jos smesnijom loptom,bude birala predsednika FIFA ne pise se dobro nikome. Podrska Blateru. Sredi ih nekako,proguraj svog kandidata i spreci vladavinu sile.

avatar
bard fudbala
Wednesday, 10.06.2015
12:24

Sta hoce ovaj Jordanac,nema pojma o fudbala,nek stave Figa ili barem nekoga ko se razume u fudbal.Moze i neki Englez,Spanac,Nemac iz drzava gdje je fudbal popularan,sta ko jos zna za Jordan i te stvari.Potpuna besmislica bi bila da tog Alija izaberu.

avatar
Делија_момак
Wednesday, 10.06.2015
11:53

То значи да не иде :D