KAN - Zambija i Kongo podelili plen

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 18.01.2015.
19:05
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Zambije i Demokratske republike Kongo podelili su bodove u prvom susretu prvog kola grupe "B" na Kupu afričkih nacija.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Prva utakmica prvog kola Kupa afričkih nacija u grupi "B" odigrana je u Ebebinu a Zambija i D.R. Kongo podelili su bodove pošto je utakmica završena rezultatom 1:1 (1:0).

Utakmica je za reprezentaciju Zambije počela kako se samo poželeti može. Već u prvom napadu Zambijci su iskoristili nešto slabiju intervenciju golmana Kidiabe pa je Singulma plasirao loptu u dalji ugao i doveo svoj nacionalni tim u prednost.



Nakon vodećeg gola reprezentativci Zambije prepuštaju inicijativu rivalu a pravo je čudo što Kongo nije ranije stigao do izjednačenja.

Nizale su se prilike kao na traci ali su udarci reprezentativac D.R. Kongo uglavnom bivali neprecizni sve do 66. minuta kada je Mabvati prošao po desnoj strani a potom uposlio Bolasija koji pogađa mređu Zambije i postavlja konačan rezultat.



Mogli su reprezentativci Konga do čitavog plena do kraja susreta ali je odbrana Zambije izdržala pa su dve selekcije na kraju podelile bodove.

U drugom meču grupe "B" večeras se od 20 časova sastaju reprezentacije Tunisa i Zelenortskih Ostrva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke