KAN - "Slonovi" opet remizirali

Autor: Boban Filipović
petak 20.01.2017.
18:50
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Afrike će po svoj prilici morati da trijumfuje u poslednjem kolu grupne faze ukoliko misli da odbrani titulu.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Prvi meč drugog kola u okviru grupe C odigrali su Obala Slonovače i Demokratske Republike Kongo, završen je bez pobednika rezulatom 2:2.

DR Kongo je dva puta vodio,  'Slonovi' su dva puta uspavali da stignu do poravnanja, ali ne i do preokreta, iako su imali terensku inicijativu u drugom poluvremenu i pružili više od igre.

Prvi gol na utakmici viđen je u devetom minutu, postigao ga je Neskens Kebano. Fudbaler Fulama ja zakucao loptu u mrežu na asistenciju Kabanange.


Petnaestak minuta kasnije Vilfred Boni je izjandačio na 1:1, napadač Mančester Sitija koji igra na pozjmici u Stouku je bio najviši u skoku posle kornera koji izveo Maks Gradel i glavom zatresao mrežu rivala.


Međutim, nova promena rezultata usledila je samo tri minuta kasnije. Mubele je centrirao sa desnog krila, Džunior Kabananga je sam kao duh na drugoj stativi, asistent kod prvog kola na meču se poklonio i doneo novu prednost svojoj zemlji.


Konačan rezultat postavio je Serej Die u 67. minutu. Povukao je  vezista Bazela loptu skoro sa centra, raspalio sa preko 25 metara, a gol ide na dušu golmana DR Konga Matampija.


Salomon Kalu je u sudijskoj nadokandi treći put zatresao mrežu Kongoanaca, ali je njegov gol poništen zbog malog ofsajda, pa se završilo podelom bodova.

DR Kongo ima četiri boda iz dva meča, Obala Slonovače dva. Večeras će u okiru iste grupe megdan deliti Togo i Maroko.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke