KAN - Mahrez spasao Alžir poraza, Senegal bolji od Tunisa, Mane strelac!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.01.2017.
00:01
Izvor: Beta

Fudbaleri Senegala pobedili su danas Tunis sa 2:0 u prvom kolu Grupe B na Kupu afričkih nacija u Gabonu, a ovo je prva pobeda na turniru posle tri odigrane utakmice.

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Senegal je jedan od favorita turnira, a oba gola postigao je u prvom poluvremenu posle prekida. Sadio Mane je u 10. minutu iskoristio penal, a u 30. je Kara Mbodži posle kornera glavom udvostručio prednost.

Senegal posle toga nije stvorio nijednu jedinu šansu, a Tunis je u drugom poluvremenu napadao i stvarao šanse, a u nadoknadi vremena je Taha Kenisi imao idealnu priliku da postigne gol, ali nije uspeo.

Ranije danas Alžir kao favorit nije uspeo da savlada Zimbabve, iako je poveo golom Rijada Mahreza u 12. minutu, samo da bi rival do poluvremena preokrenuo na 2:1 golovima Kudakvašea Mahačija u 17. i Njaše Mušekvija iz penala u 29. minutu. Alžirce je spasao Marez novim pogotkom u 82. minutu.

U subotu su odigrane prve utakmice, kada su se utakmice Burkina Faso-Kamerun i Gabon- Gvineja Bisao završene 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Can Demir
Monday, 16.01.2017
01:49

Senegal jeste dobio utakmicu, ali nisu briljirali.Cak sta vise Tunis ih je nadigrao u drugom poluvremenu.Senegal jeste najveci favorit za titulu zajedno sa Obalom,Ganom i Alzirom, medjutim ako ne podignu igru u nastavku prvenstva, i Zimbabve ce ih namuciti.Ono sto je meni neshvatljivo da dva paklena igraca kao sto su Sow i Diame sjede na klupi a igra ocajni Diuf iz stouka koji se nalazi u padu forme.Takodje Senegalu nedostaje nekoliko igraca koji bi donosili prevagu : Souare, Djilobodji, Sane, Babacar, Sakho, Niasse.Mislim da im je odbrana najranjivi dio osim Kulibalija nema nekog jakog stopera, Mbodji je stoper za rotacije.Bekovi su takodje losi Gassama i Mbengue nisu se istakli u prvoj utakmici.Ali i dalje Senegal favorit br.1...Alzir napravio kiks, Zimbabve definitivno nagazna mina u nastavku prvenstva...

avatar
Gorčilo
Monday, 16.01.2017
01:14

E moj Sadio da si danas bio na Trafordu Antonio Konte ne bi večeras lepo spavao. :)

avatar
Denis Split
Monday, 16.01.2017
16:54

Zasto ne? Jos uvik bi osta na vrhu s 5 bodova prednosti.