KAN - Kongo pokvario "žurku" domaćinu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.01.2015.
19:09
Izvor: Sportske.net

Domaćin tridesetog Kupa afričkih nacija ispustio je trijumf u prvom susretu na turniru nakon što su fudbaleri Konga uspeli da "otkinu" bod golom u završnici susreta.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Jubilarni trideseti Kup afričkih nacija (KAN) počeo je duelom Ekvatorijalne Gvineje i Konga u Bati.

Domaćin turnira imao je pobedu u rukama sve do 87. minuta kada je Kongo stigao do gola kojim je postavljen konačan rezultat 1:1 (1:0).

Može se reći da su je današnjim rivalima pripalo po jedno poluvreme te da je nerešen rezultat najpravedniji, iako ne bi bilo nezasluženo da je čitav plen otišao u ruke reprezentacije Konga.

Ekvatorijalna Gvineja stigla je do prednosti golom Nsuea u 16. minutu nakon sjajnog prodora Senobue i asistencije kojom je spojio strelca pogotka sa golom.



Prvi deo igre protekao je u znaku dominacije domaćina turnira ali je u drugom delu meča, posebno u završnici susreta, mogao da usledi totalni preokret.

Afrika
Foto: Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Najpre je stativa sprečila izjednačenje ali spasa nije bilo tri minuta pre kraja kada je Bifuma pogodio za 1:1 i tako postavio konačan rezultat.



Imao je Kongo šansu da napravi potpuni preokret u poslednjim minutima susreta ali se strelac izjednačujućeg gola obrukao pogodivši golmana Ovona sa šest metara.

Tako je 30. Kup afričkih nacija otvoren podelom bodova iako je Kongo slovio za blagog favorita a drugi meč u grupi "A" igra se večeras od 20 časova a sastaju se Burkina Faso i Gabon.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke