KAN - "Građani" i Dumbija sprečili bruku

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.01.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica prvog kola Kupa afričkih nacija u grupi "D" završena je podelom bodova pošto favorizovana selekcija Obale Slonovače nije uspela da savlada Gvineju.

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Četvrta od sedam odigranih utakmica prvog kola Kupa afričkih nacija (KAN) završena je podelom bodova rezultatom 1:1.

U prvoj utakmici prvog kola grupe "D" Obala Slonovače i Gvineja odigrali su 1:1 (0:1) u meču koji je obeležio i neshvatljivo neinteligentan potez Žervinja.

Malo je onih koji su verovali da će Gvineja uspeti da izađe na kraj sa selekcijom Obale Slonovače koja godinama unazad slovi za glavnog favorita za trofej na kontinentalnim šampionatima afričkih zemalja.

Gvineja je bolje otvorila meč ali je do vodećeg gola stigla tek u završnici prvog dela posle udarca napadača Liona Mohameda Jatare. Desni bek Obale Slonovače loše je reagovao nakon centaršuta a Jatara je prihvatio poklon i zakucao loptu u mrežu.



Da su se drugačije odnosili prema utakmici nakon vodećeg gola reprezentativci Gvineje bi možda stigli do čitavog plena ali su odmah nakon vođstva počeli da brane rezultat.

Neshvatljiv potez napravio je prvotimac Rome Žervinjo pošto je u 60. minutu udario protivnika bez lopte što mu sudija nije oprostio.

Poslednjih pola časa igre "Slonovi" su imali igrača manje ali su i pored te otežavajuće okolnosti stigli do boda.

Izjednačujući pogodak postigao je Seidu Dumbija u 72. minutu nakon akcije koju su izveli fudbaleri Mančester Sitija Jaja Ture i Vilfred Boni.



U drugom kolu Obala Slonovače igra protiv Malija, dok će Gvineja na megdan Kamerunu.

Večeras je na programu drugi meč prvog kola u grupi "D" a snage će odmeriti reprezentacije Malija i Kameruna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke