KAN - D.R. Kongo bacio "poker" za plasman u polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 31.01.2015.
19:09
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Demokratske republike Kongo prvi je polufinalista 30. izdanja Kupa afričkih nacija pošto je u današnjem četvrtfinalnom okršaju sa Kongom odigrala senzacionalno u poslednjih 25 minuta utakmice.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Fantastično četvrtfinale Kupa afričkih nacija pripredile su nam tokom subote popodne reprezentacije Konga i Demokratske republike Kongo.

Nakon spektakularnog drugog poluvremena slavila je selekcija Demokratske republike Kongo rezultatom 2:4 (0:0) a svih šest golova palo je u periodu od 55. do 91. minuta.

Kongo je posle samo 17 minuta igre u drugom delu susreta stigao do vođstva od 2:0 i činilo se da je golovima Dorea i Bifume ova reprezentacija kaparisala mesto u polufinalu.

Samo tri minuta nakon drugog primljenog gola usledio je odgovor D.R. Konga a pogodak koji je u 65. minutu postigao Mbokani bio je nagoveštaj totalnog preokreta.

Izjednačujući pogodak za D.R. Kongo bio je delo Žeremija Bokile a onda su Kimvaki i Mbokani kompletirali preokret i trasirali put ka polufinalu Kupa afričkih nacija.

Demokratska republika Kongo sada čeka rasplet u duelu Obale Slonovače i Alžira kako bi saznala ko će joj biti rival u polufinalu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke