KAN - Boni eliminisao Alžir!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.02.2015.
22:27
Izvor: Sportske.net

Poslednja četvrtfinalna utakmica na tekućem Kupu afričkih nacija za mnoge je bila finale pre finala a pobedu je odnela reprezentacija Obale Slonovače koja je iz daljeg toka takmičenja eliminisala Alžir.

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Reprezentacija Obale Slonovače poslednji je polufinalista 30. izdanja Kupa afričkih nacija pošto je večeras u Malabou savladala selekciju Alžira rezultatom 3:1 (1:0).

Junak utakmice bio je novi napadač Mančester Sitija Vilfred Boni koji je sa dva gola odveo "Slonove" u polufinale kontinentalnog šampionata a tačku na trijumf stavio je Žervinjo golom u nadoknadi utakmice.

Obala Slonovače je stigla do prednosti u 26. minutu a Boni je iskoristio lošu postavku odbrane protivnične reprezentacije pa je glavom zakucao loptu u mrežu Alžira.

"Slonovi" su na odmor između poluvremena otišli sa minimalnom prednošću ali su već posle šest minuta igre u nastavku primili gol što je vratilo neizvesnost u ovaj četvrtfinalni meč.

Reprezentacija koja je na minulom Mundijalu stigla do osmine finala i tamo namučila Nemačku izjednačila je u 51. minutu preko El Sudanija ali je nepunih dvadeset minuta kasnije ponovo kažnjena zbog loše odbrane.

Tandem koji će u nastavku sezone biti okosnica ekipe Mančester Sitija obezbedio je Obali Slonovače novo vođstvo pošto je asistent bio Jaja Ture a egzekutor Vilfred Boni.

U završnici utakmice Alžir je krenuo na sve ili ništa a pošto se u nadoknadi vremena maksimalno otvorio primio je treći pogodak iz kontranapada. Tačku na trijumf Obale Slonovače stavio je Žervinjo u 94. minutu.

Obala Slonovače će se u polufinalu sastati sa Demokratskom republikom Kongo a taj meč biće na programu 4. februara od 20 časova na stadionu Bata u Bati.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Sunday, 01.02.2015
23:49

Da se zna koja reprezentacija je najbolja u Africi!nCote d' Ivoire