KAN - Alžir eliminisan, Ranijeri trlja ruke

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.01.2017.
21:59
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Alžira završila je učešće na Kupu afričkih nacija nakon grupne faze takmičenja što je rasplet koji će se najviše svideti menadžeru Lester Sitija.

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Reprezentacije Senegala i Tunisa obezbedile su plasman u eliminacionu rundu Kupa afričkih nacija, a ishod večerašnjih mečeva doveo je do eliminacije selekcije Alžira.

Tunižani su nakon startnog poraza od Senegala savladali Alžir, pa im je večeras "igrala" bilo kakva pobeda nad Zimbabveom kako bi se našli u četvrtfinalu.

Selekcija koju sa klupe predvodi Henrik Kasperčak savladala je Zimbabve sa 4:2 (4:1) i tako osigurala mesto u četvrtfinalu.

Tunis je posle samo 36 minuta igre imao tri gola prednosti nakon čega se i nije dovodio u pitanje konačan ishod utakmice, a četvrti pogodak u poslednjem minutu prvog poluvremena samo je potvrdio dominaciju "Orlova iz Kartagine".

Golove za Tunis postigli su Naim Sliti (10), Jusef Msakni (22), Taha Henisi (36) i Vahbi Hazri (45).

Trijumf Tunisa automatski je značio i eliminaciju Alžira, ali jedna od favorizovanih selekcija ni večeras nije uspela da upiše trijumf.

Alžir je u Frensvilu remizirao sa Senegalom 2:2 (1:1) iako je u dva navrata stizao do prednosti golovima Islama Slimanija.

Prvotimac Lestera doveo je Alžir u prednost golom u desetom minutu, ali je Pape Diop minut pre kraja prvog poluvremena poravnao rezultat.

Nakon sedam minuta igre tandem "Lisica" Marez - Slimani ponovo stupa na scenu pa Alžir stiže do novog vođstva koje ostaje na snazi samo dva minuta.

Već u 54. minutu Musa Sou poravnava rezultat na 2:2 i time stavlja tačku na ovaj susret iako je Alžir imao još nekoliko dobrih prilika da stigne do utešne pobede.

Plasman u četvrtfinale obezbedile su selekcije Senegala i Tunisa, a neuspeh Alžira verovatno u potaji slavi menadžer Lestera Klaudio Ranijeri koji će vrlo brzo ponovo moći da računa na Islama Slimanija i Rijada Mareza.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HHadzimontagic
Tuesday, 24.01.2017
13:57

Zalosna je Engleska Liga, kao sto su zalosne sve zvijezde Engleske lige. Englezi nikad nece stici nivo Spanije i Italije.

avatar
Di Magia
Monday, 23.01.2017
23:03

Ekspresano ispade Alzir... Ruku na srce i Slimani i Mahrez su odradili svoj deo posla... Dali su po 2 gola e sad sto ostali igraci ne mogu da sacuvaju gol to je druga stvar...

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 24.01.2017
00:43

Kako su samo grizli na svetskom kupu pre par god , sramotan nastup