Kaluđerović i Ljujić na korak od 'duple krune'

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.10.2016.
16:42
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Žalgirisa nastavili su sa sjajnim partijama u šampionatu Litvanije, gde je u prethodnom kolu savladana Lijetava sa 4-1 u gostima i u tom meču su briljirali srpski fudbaleri.

fkzalgiris.lt
fkzalgiris.lt

Povezane vesti

Andrija Kaluđerović je postigao tri gola, a dva gola je namestio Matija Ljujić, što govori da su srpski igrači postali nosioci igre lidera litvanskog šampionata.

"Imali smo veoma bitnu utakmicu prošlog vikenda. Dobro je da smo je rano otvorili u našu korist. Andrija je glavni igrač u našem timu. Ima kvalitet da napravi razliku i sam reši utakmicu. Lider je ne samo zbog statistike, jer ima gol po meču, već i na drugi način, van terena. On je veliki čovek" smatra Ljujić.

Žalgiris već ima jedan trofej u sezoni i na dobrom je putu da osvoji i drugi. Priliku za to će imati predstojećeg vikenda, kada dočekuju ekipu Atlantasa.

"Osvojili smo Kup i to je bila sjajna uvertira za finiš prvenstva. Andrija je i tu odradio veliki posao i drago mi je što igramo zajedno. Nadam se da ćemo i sledeće sezone opet sarađivati. Treba nam još jedna pobeda iz četiri utakmice i mislim da bi bilo idealno da pred svojim navijačima, već u nedelju, slavimo duplu krunu" rekao je Ljujić.

Dobre partije govore da Ljujić ima odgovarajuću ulogu u igri Žalgirisa. 22-godišnji vezista smatra da je bilo presudno to što je dobio slobodu na terenu.

"Prija mi što igram u timu koji se bori za vrh i gde mogu da se pokažem. Do dolaska u Žalgiris nisam dobijao pravi prostor. Ovde imam slobodu u igri i mogućnost da sam donosim rešenja na terenu. Drago mi je zbog toga i samo želim da nastavim u takvom ritmu" zaključio je Ljujić.

Meč Žalgiris – Atlantas, na kom domaćini mogu da osvoje titulu šampiona, igra se u nedelju, 30. oktobra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke