Kakva drama u Astani, Maksa na korak od Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.08.2015.
19:03
Izvor: Sportske.net

Buran revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrali su danas ekipe Astane iz Kazahstana i finskog HJK Helsinkija. Na kraju, dalje ide ekipa našeg zlatnog ''Orlića'', Nemanje Maksimovića.

fca.kz
fca.kz

Povezane vesti

Današnji program u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona počeo je burnom utakmicom između Astane i HJK Helsinkija, koju je domaći tim dobio sa 4-3, golom u nadoknadi vremena i izborio plasman u plej-of fazu kvalifikacija!

U prvom meču bilo je 0-0, pa je jasno kakva se borba večeras vodila.

Gosti su sjajno počeli, poveli su posle samo četiri minuta igre golom Jaloua, da bi u finišu prvog poluvremena na 0-2 povisio Bah.

Ipak, minut kasnije, Tumasi je prepolovio prednost rivala i vratio nadu Astani da može u narednu rundu takmičenja.

U poluvremenu je u domaćoj ekipi zamenjen Branko Ilić, doskorašnji defanzivac Partizana, a onda je Astana napravila potpuni preokret. Golovima Kanjasa iz penala u 47. i Šomka devet minuta kasnije, domaćin je poveo sa 3-2 i došao do rezultata koji ga vodi dalje.

Ali, u 71. minutu su ostali bez isključenog Tumasija, što su gosti iskoristili i u 86. minutu iznudili jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Zeneli - 3:3!

Minuti su delili HJK Helsinki od plasmana u završnu rundu kvalifikacija, a onda, u trećem minutu nadoknade, Postnikov pogađa za 4-3 i opšte slavlje u Astani - 4:3!

Naš Nemanja Maksimović bio je u startnoj postavi Astane i odigrao je celu utakmicu.

Golove sa ovog uzbudljivog dvoboja možete da pogledate u prilogu.



FC Astana - HJK  4-3 All Goals andHighlights. by betterburdensome

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Wednesday, 05.08.2015
20:26

Je l' vi ne znate ili je on uzeo tudje drzavljanstvo, ali Eric je branio za Astanu danas, a i on je Srbin koliko ja znam...