Kako vam se čini ideja - ''Vajld kard'' u Ligi šampiona?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.02.2016.
11:08
Izvor: Sportske.net

Predsednik Barselone Hosep Marija Bartomeu dao je zanimljiv predlog za najelitinije fudbalsko takmičenje.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Bartomeu je pozvao organizatore Lige šampiona da uvedu ''vajld kard'' za elitne evropske klubove koji ne uspeju da se plasiraju putem kvalifikacije ili plasmana u nacionalnom prvenstvu.

Prvi čovek Barse veruje da klubovi poput Čelsija i Mančester junajteda koji će teško ove sezone izboriti plasman u Ligu šampiona, treba da dobiju sigurnu kartu za nastupe u najelitnijem takmičenju.

''Ponekad je u interesu fudbala da se uvede ''vajld kard'' kao u tenisu. Kada najbolji teniseri ne uspeju da se plasiraju na neki veliki turnir, oni dobiju posebnu pozivnicu od organizatora i mislim da to nije loša ideja za Ligu šampiona.''

''Potrebna nam je jača Liga šampiona, da imamo mnogo više navijača velikih klubova iz celog sveta i takmičenje treba da bude svake godine sve jače. Ne smemo da zaboravimo da je Liga šampiona najveće takmičenje na svetu, stoga i najvažnije za velike klubove i navijače'',
rekao je Bartomeu.

Koliko god da je ovo dobra ideja za klubove poput Čelsija i Mančester junajteda, koji ne bi morali da brinu za svoj plasman u LŠ i u slučaju ''flop'' sezone kao što je ova, ovako nešto bi zasigurno oštetilo male klubove iz manjih evropskih zemalja, među kojima bi možda mogli da budu čak i srpski.

S druge strane, svedoci smo i da od kako je Mišel Platini pre nekoliko godina promenio sistem u kvalifikacija uvođenjem ''puta šampiona'', da je kvalitet Lige šampiona opao zbog čega često ekipe iz četvrtog šešira budu ''vreća za punjenje'', čast izuzecima kao što je Gent ove sezone.

Da li je ovo dobra ili loša ideja?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 23.02.2016
15:13

Ovo je uzasna ideja...

avatar
Miha
Tuesday, 23.02.2016
14:30

Kakva glupost . Pa koja je ona svrha postojanja takmicenja ? Da ne pricamo o manjim timovima. Onda po ovoj konstataciji neka United ide umjesto Lestera.

avatar
jv
Tuesday, 23.02.2016
14:22

Katastrofa. Pa ce veliki da profitiraju. Liga Sampiona treba to i da bude, u njoj treba da igraju SAMPIONI svih evropskih liga, a ne kao sada, neki imaju po cetiri ucesnika, a neki nijednog. Ekipe iz jacih liga, koje nisu sampioni, neka igraju kvalifikacije.

avatar
Nebojša
Tuesday, 23.02.2016
13:48

Glupost. Zasto bi mesto izgubio neko ko ga je na terenu zasluzio? Gde bi onda bio motiv ekipama, da ne pricam o mogucim spekulacijama sa vajld kartom. To vise nebi bila liga sampiona, nego liga bogatih.

avatar
ManUtdSrbija
Tuesday, 23.02.2016
12:33

Bila bi dobra da su u pitanju bivsi osvajaci LS pa kao neko izvlacenje da se radi, ali pod uslovom da neko iz liga petice izgubi jedno mesto za LS, tako ne bi uticali na ostane ''nepogode''.

avatar
3x3
Tuesday, 23.02.2016
12:19

Katastrofa ideja. Neka onda uvek isti igraju i to je to.

avatar
.
Tuesday, 23.02.2016
12:19

Ideja je katastrofalna i pogubna po fudbal. Ne zaboravite da se zove Liga Šampiona i toj ligi treba da igraju samo šampioni, a ne i nižeplasirani timovi pa sprem toga mogu da kažem, kakve bre vajld karte učešće treba da se zasluži znanjem, a ne novcem!

avatar
STAFFY
Tuesday, 23.02.2016
12:56

Sta ti trabunjas ? Da li u ligi sampiona igraju klubovi samo sampioni svojih prvenstava?

avatar
.
Tuesday, 23.02.2016
14:08

Nisam rekao da igraju nego da treba da igraju samo šampioni država!

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 23.02.2016
12:12

Ovo je Liga Šampiona, dakle igraju ekipe koje su protekle godine bile najuspešnije u nacionalnim šampionatima. Ne vidim potrebu za stvaranjem fudbalskog pandana Evroligi.