Kako Subotić objašnjava očajnu jesen Dortmunda u Bundesligi...

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.11.2014.
18:11
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac i njegovi saigrači iz redova Dortmunda ove jeseni mogu da se pohvale sjajnim učinkom u Ligi šampiona, ali je zato plasman u Bundesligi ispod svih očekivanja. Zašto je to tako?

Beta/AP Photo/DPA, Bernd Thissen
Beta/AP Photo/DPA, Bernd Thissen

Povezane vesti

Uoči večerašnjeg duela sa Arsenalom u Ligi šampiona, engleski novinari su na tu temu postavljali pitanja našem Nevenu Subotiću, koji je pokušao da pronikne u razloge ove svojevrsne rezultatske ''disharmonije'' njegovog tima.

''Bilo je utakmica u kojima smo bili bolji od protivnika, kada smo odlično započinjali mečeve, ali jednostavno nismo uspevali da postignemo gol. U fudbalu se ponekad dešavaju i takve stvari da sve krene kako ne treba, da mi naše brojne prilike ne iskoristimo, a da protivnik nama da gol iz jedne polušanse'', ističe Subotić.

Posebno je interesantan podatak da su u prva četiri kola Lige šampiona ''Milioneri'' upisali sve četiri pobede, postigli čak 13 golova, što je samo jedan manje u odnosu na broj pogodaka u 12 kola Bundeslige!

Neven Subotić jedino objašnjenje za to vidi u činjenici da su u Ligi šampiona izabranici Jirgena Klopa uspevali da ''na vreme'' postignu gol i tako smanje psihološki pritisak u nastavku meča, što im u Bundesligi, međutim, uglavnom ne polazi za rukom.

''Osim toga, Anderleht, Arsenal i Galatasaraj imali su najmanje po jednu veliku priliku za gol po utakmici i nisu uspevali da je realizuju. Dok, s druge strane, u Bundesligi nam protivnici takve šanse pretvaraju u golove, što momentalno menja sam tok utakmice i mi ne uspevamo da uspostavimo onakvu dominaciju na terenu kakvu želimo, jer i protivnik onda manje rizikuje'', objašnjava Subotić.

On smatra da ipak treba imati strpljenja, vere u sopstveni sistem rada, a ne donositi ishitrene odluke, poput smene trenera i sličnih poteza.

''Imamo dobre igrače, imamo odličnog trenera, sjajne navijače, verujemo u naš sistem rada i da će rezultati konačno doći'', zaključio je Subotić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke