Kako li je navijačima Sautemptona?

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 27.07.2014.
16:12
Izvor: Sportske.net

Sautempton je prodao skoro sve što je mogao. Ostalo je par igrača za prodaju, ali i mesec dana do kraja prelaznog roka. Navijači su besni, a šta će doneti Kuman ostaje da vidimo.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Navijač Sautemptona Mark Saunders je napisao pismo čelnicima svog kluba u kome je jasno opsiao kako se svi navijači Svetaca osećaju ovog leta. On tvrdi da je ovo najgori košmar i da je prestalo da bude smešno šta uprava radi od kluba.

"Tužan sam što pišem ovo pismo, ali jedino tako mogu da se borim sa frustracijom i besom zbog načina na koji se moj voljeni Sautempton raspada.

Ne tako davno sam se radovao sledećoj sezoni u Premijer ligi, nadao da će biti još bolje od fantastične sezone 2013-2014. Ali ni najpesimističniji fanovi nisu mogli da pomisle da će se ovo desiti. Da, svi smo milisli da će neko napustiti klub, ali ovo više nije smešno.

Frustrirajuće je što smo svi videli da je ovaj tim sa malo investicija mogao da se bori za trofej i mesto u Evropi."

Činjenica je da se navijači kluba sa juga Engleske tako osećaju. Klub su napustili gotovo svi, od Poketina koji je klub doveo na prag Evrope pa preko Lalane i Lamberta koji su bili ljubimci igrača, do Lovrena, Šoa i Čembersa. Pitanje je da li je to sve. Ima interesovanja i za Džeja Rodrigeza, Klajna, Osvaldo će gotovo sigurno nazad u Italiju.

Klub je inkasirao ogroman novac, preko 100 miliona funti će se na kraju skupiti na računu. Pojačanja međutim nema. Doveli su Tadića i Gracijana Pelea, navijači smatraju da je to nedovoljno.

Kuman je zamenio Poketina, kako će se legenda evropskog fudbala snaći na klupi Premijerligaša je pitanje na koje će samo vreme dati odgovor.

Ono što boli navijače je zapravo osećaj da klub ide u pogrešnom smeru. I to nije od juče, tj od juna kad je rasprodaja počela. Čini se da je pad počeo odlaskom Nikole Kortezea. On je posle sukoba sa Katarinom Liber koja je nasledila svog preminulog oca na kormilu kluba, napustio klub u januaru. Većina navijača smatra da je to bio uvod u scenario koji se sad odvija pred našim očima.

Ideja je bila da se rasprodaju igrači, pokupi novac, a zatim pokuša da se igra u ligi sa mnogo manjim ulaganjima. Korteze je imao drugačiju filozofiju, ali Katarina nije baš toliki fan fudbala i Sautemptona kao njen otac koji je vratio sa Kortezeom Sautempton na staze stare slave.

Navijači strahuju da ih čeka sudbina Blekpula ili čak mrskog Portsmuta.

"Rođen sam u Sautemptonu i navijač sam kluba oduvek i to se neće promeniti bez obzira ko igra i u kojoj smo ligi. Samo je sramota da budemo tako blizu da realizujemo san Markusa Libera, a da ga pretvorimo u košmar" - zaključuje Saunders.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke