Kako je vest o dolasku Pepa uticala na Mančester Siti?

Autor: Boban Filipović
nedelja 21.02.2016.
22:03
Izvor: Sportske.net

Ako je suditi po rezultatima 'Građana', veoma, vemooma loše...

BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Neposredno pre no što je u etar procurela vest da će Pep Gvardiola na kraju sezone preuzeti kormilo Mančester Sitija, ova ekipa je bila u veoma dobroj formi.

Na poslednjih pet utakmica pre nego što je bilo potvrđeno da Katalonac stiže na 'Etihad', 'Građani' su, ako računamo sva takmičenja, zabeležili tri pobede i dva puta igrali nerešeno.

Šta je bilo posle?

Prvo je pobeđen Sanderlend u gostima u prvenstvu, a onda su usledila tri poraza u nizu. Prva dva su bila od direktnih rivala u borbi za titulu u Premijer ligi, Lestera i Totenhema, oba na domaćem terenu.

Agonija je nastavljena danas na 'Stamford Bridžu', gde je Čelsi bacio petardu i išutirao Siti iz FA kupa, doduše, Pelegrini je na megdan 'Plavcima' izveo 'kombinovani' tim želeći da ključne igrače odmori za utakmicu 1/8 finala Lige šampiona protiv Dinama u Kijevu i za fianle Liga Kupa protiv Liverpula na 'Vembliju'.

Mnogi su ocenili odluku uprave Sitija da proglasi novog trenera u sred sezone kao potencijalno pogubnu, a ako se po jutru dan poznaje protagonisti te teorije bili su u pravu.

Da stvar bude još crnja po 'Građane' u predugovoru Pepa Gvardiole postoji klauzula da neće preuzeti ekipu ukoliko Mančester Siti ne završi sezonu u top 4 Premijer lige.

Osim toga, oni skloniji teorijama zavere su ubeđeni da je motivacija i borbena gotovost Jaje Turea nikakva zbog loših odnosa njega i Gvardile još iz vremena kada ga je Pep proterao iz Barse kako bi forisirao sina svog druga Busketsa. Ne samo njega, već još neklicine igrača za koje se spekuliše da će biti prekobrojni kad Katalonac preuzme kormilo.

Takođe, postavlja se pitanje motivisanosti Manuela Pelegrinija kome uprava kluba okreće leđa u trenutku kada bije boj na četiri fronta sa dosta upseha (U vrhu tabele Premijer lige, izborio plasman u 1/8 finala LŠ i FA kupa i u finale Liga kupa). Na jednom se danas svesno predao rivalu, videćemo uskoro šta će biti na drugim bojnim poljima.


Coincidence? :vCredits: Troll Football Albania-XhS 00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Super Frank 8
Monday, 22.02.2016
14:11

Koliko glup treba da budes da objavis ime novog trenera usred sezone...

avatar
SAB
Monday, 22.02.2016
02:27

Ovaj Otamendi kao da vise nije onaj igrac iz doba Valensije i Porta. Bio je mnogo bolji

avatar
ZEX MAN UTD!
Monday, 22.02.2016
21:02

Upravo tako i ja sam to primetio.Kod svakog malo jaceg kontakta on pada na zemlju i trazi faul,u nekim situacijama ispada smesan.Bilo mi je krivo sto je zavrsio u Sitiju ali sad kad vidim kako igra ispalo je dobro sto nije dosao u United

avatar
Daliborov psihijatar
Monday, 22.02.2016
00:28

Gube jer su mali tim,gubitnicki mentalitet koji datira od njihovog nastanka nikada nece nestati,mogu da potrose milijarde osvoje par trofeja,ali sve to dzabe.Nijedan trofej ove sezone i tako narednih 50 kao i pre arapa.

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 23.02.2016
00:25

Nakon mnogo vremena sam nesto shvatio, ti se samo salis. Ako se ne salis, onda nesto psihicki ne stima s tobom... 25 :D

avatar
tony zahirovic1234
Wednesday, 24.02.2016
01:33

Hahah pa kakav si ti blam, pa decace maleni ti niti jedan trofej Liverpula ja mislim nisi ni video. A pucis se trofejima nekim, Liverpulovu velicinu niko ne osporava, ali zato tvoje komentare koje nemaju nikakve veze s klubom za koji ti (ne) navijas... Ni dragom Bogu nisi jasan

avatar
Daliborov psihijatar
Tuesday, 23.02.2016
13:25

I da prodje jos 25 jos uvek 670 puta vise trofeja,a to da li se ja salim ili ne ostavljam vama ;)

avatar
Novak Djokovic1
Monday, 22.02.2016
00:00

Ovi porazi sitija bas imaju veze sa Gvardiolom, smjeh.

avatar
hadzimontagic
Sunday, 21.02.2016
23:27

Ma nije to razlog, prije bi trebalo biti obrnuto, da igraci treba da igraju bolje, jer im stize najbolji trener. Mislim da je razlog, losih igara Citija, to sto su neki igraci bili povrijedjeni, treba im vremena da se vrate u formi.

avatar
NIKE
Monday, 22.02.2016
00:52

Loto trener sve je uzeo na sreću: 2009te mu najbolji igrač bio Ovrebo, 2011te dvojac Busaka i De Blekere mu donio trofej, a sa Bayernom ga Real izgazio do u podrum sa 5:0, Barca se poigrala sa njim, a ove sezone Juve će mu biti zadnji protivnik u LŠ. Nikada on više neće uzeti LŠ jer nije u stanju dobiti meč sa lošijom ekipom, a neće više voditi najjači tim Barcu ili Bayern.

avatar
hadzimontagic
Monday, 22.02.2016
21:20

Slabo ti je poznavanje fudbala. Gvardiola je dao nesto novo fudbalu, za koje mnogi treneri mogu da sanjaju. Gvardiola je stvorio najmoderniji fudbal, fudbal zvani, napad je najbolja odbrana, veca je opasnost po protivnika kad napadas, nego kad se branis. Ali tebi je poznavanje fudbala, slabija strana. Barselona je toliko mocna, da njeni protivnici izgledaju, kao da igra prvoligas protiv treceligasa. Sve su to zasluge Gvardiole. Isto kao sto su zasluge Murinja, sto danas Real igra ovakav fudbal.

avatar
Bojan Aleksic
Sunday, 21.02.2016
23:25

Gvardiola nije Buskeca forsirao zato sto je sin njegovog druga nego zato sto je decko zver od igraca.