Kako je tuga od Teveza napravila legendu!

Autor: Janko Glavonjić
petak 13.03.2015.
11:50
Izvor: Sportske.net

Karlos Tevez živeo je u siromašnom predgrađu Buenos Ajresa. Droga i ubistva su bili njegova svakodnevica, a smrt najboljeg druga ga je naterala da trenira više nego ikad i dovelo ga do svetske slave.

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Karlos Tevez i njegov najbolji prijatelj iz detinjstva Dario Koronel bili su nerazdvojni.

Obojica su bili jako talentovani za fudbal, igrali su za lokalne klubove u Buenos Ajresu i oni koji su ih gledali još u dok su bili deca svedoče da je taj napadački tandem mogao da bude najbolji u Argentini, a i šire.

Još sa 12, 13 godina ova dvojica su razmenjivali duple pasove kao na igrici, toliko su se dobro poznavali da nije trebalo ni da prate pogledom onog drugog na terenu.

Sa 15 godina su razdvojeni. Koronel je smatran za talentovanijeg (možete li zamisliti to?) i Velez ga je priključio svom juniorskom timu.

Ipak, mladi Koronel je krenuo stranputicom. Opustio se, ulica mu je postala dom, postao je kriminalac i ubio se sa samo 17 godina kada je bio okružen od strane policije posle jedne pljačke.

Karlos Tevez se tada zakleo da neće izabrati taj put i da će raditi više nego ikad na sebi i svojoj igri i sada je u Juventusu, šampionu Italije, koji je na dobrom putu da odbrani titulu.

'Fuerte Apache', majica koju Tevez često nosi ispod dresa, označava mesto gde je on odrastao i predstavlja poruku svim ljudima koji tamo žive da izdrže i izbore se za normalan život.

Tevez je u intervjuu italijanskim medijima pričao o svom životu, a istakao je da mu Torino jako odgovara.

"Torino je sjajan grad za život, srećan sam ovde. Svi znaju da sam imao teško detinjstvo, ali niko ne zna kroz šta sam sve prošao.

Nemoguće je to objasniti, jednostavno sam bio okružen drogom i ubistvima, šta se sve konkretno dešavalo normalan čovek ne može ni da pojmi.

Zbog toga i kažem samo da sam imao teško detinjstvo i to je to. Sada je sve u redu, ovde mi je sjajno, ali mi često nedostaju prijatelji iz Argentine
", otkrio je Tevez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emre Can
Friday, 13.03.2015
13:10

On je iz Boke presao u Korintijans za tada dobre pare... onda Vest Hem,pozajmica u Junajted i po isteku pozajmice Siti pa Juve...sjajan napadac.

avatar
Benz9
Friday, 13.03.2015
20:09

ne znam od kud ti to da je bio pozajmljen junajtedu......

avatar
Emre Can
Saturday, 14.03.2015
14:35

Pozajmica je,znao sam iz glave ali evo sad sam i proverio a transfermarkt da je bio pozajmljen,u pravu sam bio...pa ga je vest ham prodao mancester sitiju..

avatar
Benz9
Saturday, 14.03.2015
00:59

u vest hemu da ali junajted je otkupio njegov ugovor....

avatar
Emre Can
Friday, 13.03.2015
22:51

Bio je na pozajmici...

avatar
juventino
Friday, 13.03.2015
20:38

Jeste zato sto nije bio u vlasniku kluba nego neke agencije.