Kako je Mesi stigao do rekorda?

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.11.2014.
09:59
Izvor: Sportske.net

Naputovao se, davao ih i levom i desnom, sabirao je po dva i po tri gola i na kraju je neprikosnoven u istoriji Lige šampiona!

Beta/AP Photo/Petros Karadjias
Beta/AP Photo/Petros Karadjias

Povezane vesti

Leo je odabrao sinoć teži način, het-trik je postigao desnom nogom, iako mu je leva jača. Tako je, osim što je srušio Raula po broju golova u Ligi šampiona postao prvi igrač u istoriji takmičenja koji je het-trik postigao nogom koja mu je slabija.

Naputovao se da bi ostvario rekord, dao je golove u 23 različita grada, na 24 stadiona. Mesijev je svet, u Glazgovu je dao tri gola, na drugoj kraju Evrope u Moskvi takođe tri puta pogodio mrežu, kao i u Donjecku. Na jugu je stigao do Nikozije, na severu Evrope je postigao gol u Kopenhagenu, u Švedsku, Norvešku i Finsku nije stigao, voljom žreba.

Naravno, najviše pogodaka je postigao kod kuće 38, ako vas zanima, najbliže Srbiji bio je strelac u Atini, nikada nije ni gostovao, ako nas sećanje ne vara na Balkanu.

Mesi

Od ova 74 gola, 15 su došli posle het trikova (5), a 20 puta je postigao po dva gola na utakmici.

Osam godina u nizu je Leo davao 5 i više golova u sezoni u Ligi šampiona, konstantnost je bila ključ za njegov rekord. Kada na ovo dostignuće dodate da je za vikend postao najbolji strelac u istoriji Primere, da je odavno najbolji strelac u istoriji Barselone, složićete se sa onim što smo konstatovali, Leo je blizu da obrne igricu.

On je juče na Kipru četvrti put postigao het trik posle het trika, odnosno dva u nizu, prošli put je to uradio Osasuni i Realu, u martu ove godine.

Novembar mu je omiljeni mesec u Ligi šampiona, čak 21 gol je dao u evropskoj eliti u ovom periodu godine.

On je treći čovek koji je u najjačem evropskom takmičenju dao 5 puta po 3 gola na meču, svojevremeno su legende Reala Di Stefano i Puškaš učinili isto. Ako gledamo Ligu šampiona u ovom formatu, niko nije blizu, Pipo Inzagi, Luiz Adrijano i Mario Gomet su po 3 puta postigli het trik.

Mesi je za Barsu 28 puta dao 3 gola na jednom meču, a tri puta je to uradio u dresu Argentine.

Stvarno najbolji!


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AdrovicEsad
Wednesday, 26.11.2014
11:58

Imali smo strelce Klinsmana, Felera, Batistutu, Van Bastena, Nistelroj, Raul,Ronaldo, Pancev
Ova grupa napadaca je hladna i efikasna, mozda je Ronaldo najbolji medju njima kao strelac
Ali postoji druga grupa napadaca: Pele, Messi, Ronaldinjo, Badjo,Zuba ova grupa nisu samo strelci ova grupa ima nezaustavljiv dribling i potez vise
Niko ne moze osporiti uspjeh Messija najbolji strelac u istoriji Spanske lige, Liga koja je zadnjih godina najaca u Svijetu kako klubski tako nacionalno
Ovo u LS je samo potvrda Messijevih kvaliteta
Messi se nikad ne moze uporedit sa Ronaldom, Ronaldo je strelac Messi je vise od strelca

avatar
Hala Madrid 10!
Wednesday, 26.11.2014
15:57

Messi nema desnu nogu,Ronaldo je kompletan igrac ovaj ne.

avatar
Hala Madrid 10!
Thursday, 27.11.2014
17:10

Messi ne zna da dribla.

avatar
AdrovicEsad
Thursday, 27.11.2014
15:53

Ti kad bi bio igrač ti bi pristao da čuvaš prije Messija Nego Ronalda, da te nebi Ronaldo izdriblao da ti se zavrti u glavi

avatar
AdrovicEsad
Thursday, 27.11.2014
15:53

Ti kad bi bio igrač ti bi pristao da čuvaš prije Messija Nego Ronalda, da te nebi Ronaldo izdriblao da ti se zavrti u glavi

avatar
Thursday, 27.11.2014
00:56

A kad te pitam zasto je kompletan ne znas da objasnis! Mesi bolji pregled igre, bolji asistent, precizniji, bolji dribling, tehnika! Kristiano je bolji u skoku, igri glavom i ima snazniji sut, eto to je sve!

avatar
Pique3
Wednesday, 26.11.2014
18:58

Hat-trick desnom nogom,za obaranke rekorda.