Kakav kompliment - Verati kao Pikaso?!

Autor: Aleksandar Vučković
ponedeljak 11.04.2016.
23:10
Izvor: Sportske.net

Italijanski stručnjak okarakterisao je igru Marka Veratija kao vrlo nepredvidljivu i uporedio je sa umetnošću slavnog slikara Pabla Pikasa.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Bivši italijanski trener Arigo Saki kaže da dobro poznaje veznog igrača iz omladinske reprezentacije Italije i da veruje da poseduje sve kvalitete da postane najbolji na svetu.

On je mladog italijana, koji nastupa za Pari Sen Žermen, zbog njegove nepredvidljivosti uporedio sa Pablom Pikasom.

Od prelaska iz Peskare u prestonicu Francuske 20120. godine, Verati se razvio u jednog od glavnih igrača pariskog tima. Zabeležio je 157 nastupa u svim takmičenjima i postigao 3 gola.

Zajvaljujući sjajnim igrama, dvadesettrogodišnjaka povezuju sa Real Madridom i Barselonom u poslednjih par meseci, a Saki očekuje da će ti klubovi tek pokazati pravo interesovanje za njega.

"Verati je veliki talenat. Znam ga dobro zato što sam radio sa njim u omladinskim selekcijama Italije. On je igrač sa mnogo kvaliteta, jedan od najperspektivnijih u ovom trenutku", izjavio je Saki za francuski "L'Ekip".

"Kada bih morao da ga uporedim sa nekim umetnikom, to bi bio Pikaso. On je nepredvidljiv. Možda nije fizički dominantan, ali je vrlo inteligentan i može da postane još bolji ako ostane skroman. On mora da ostane skroman i da nastavi da teži ka savršenstvu."

Saki se osvrnuo na to i da je njegov sunarodnik još uvek vrlo mlad igrač.

"On se još uvek razvija, ali ima sve potrebno da postane šampion. On ima tek 23 godine. U današnje vreme, igrači dostižu vrhunac između 28. i 30. godine."

"Njegov trener u PSŽ-u je bio Karlo Anćeloti koji je bio veoma zadovoljan sa njim. Ponekad je morao da podigne glas na njega, ali je bio vrlo zadovoljan."

Bivši trener Milana se govorio i o njegovoj ulozi u timu:

"Da li je PSŽ drugi tim bez njega? Za mene nijedan igrač nikada nije bio nezamenljiv, čak ni velikani kao što su Marko van Basten iil Rud Gulit."

Marko Verati je van terena od 20. februara i pobede Parižana od 4-1 nad Remsom, kada je zadobio povredu prepone.

On bi mogao da se vrati na teren u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona u utorak, u kom će Mančester Siti ugostiti PSŽ na Etihadu.

Nakon rezultata od 2-2 iz prvog susreta, PSŽ će imati veliki izazov za prolaz u sledeću fazu takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke