Kakav finiš na Islandu, ovako nešto se retko viđa!

Autor: Janko Glavonjić
subota 04.10.2014.
21:07
Izvor: Sportske.net

Iako je u pitanju Island, liga koja svakako nije među najkvalitetnijima u Evropi, njihov finiš sezone je nešto što će bar ljubitelji fudbala u toj zemlji dugo pamtiti i prepričavati.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Prvenstvo u Islandu je završeno. To samo po sebi ne bi bila preterano zanimljiva vest za nas, ali način na koji je prvenstvo završeno i epska borba dva tima za krunu zaslužuju da budu pomenuti.

Stjarnan je novi šampion Islanda. Za njih ste verovatno čuli, igrali su dva meča sa Interom u Evropi (prošli vrlo loše, ali su se borili i prikazali se u najboljem mogućem svetlu), a sigurno ste videli i njihove neverovatne proslave golova zbog kojih su bili hit na youtube.

Njihov rival za titulu je bio Hafnafjordur, takođe tim koji je često u vrhu njihove lige, igraju kvalifikacije za Evropu gotovo svake sezone, takođe bez većeg uspeha.

Ono što je zanimljivo je da ova dva tima do poslednjeg kola nisu imala poraz. I da se titula rešavala upravo u međusobnom duelu. Ovakav scenario se jako retko viđa u fudbalu uopšte, a i sam meč je opravdao očekivanja, bio je vrlo uzbudljiv i dramatičan.

Gosti su slavili sa 1:2, bilo je svega, spornih sudijskih odluka, pokušaja uletanja gledalaca na teren (a pričamo o Islandu), pun stadion i igra koja je svakako bila dostojna jednog finala za titulu.

Kulminacija meča je nastupila kada je domaći sastav, koji je inače imao rezultat 1:1 i igrača više, napravio penal u nadoknadi meča, koji je Stjarnan pretvorio u gol za titulu!

Ali, Hafnafjordur je imao i šansu da izjednači u poslednjim sekundama nadoknade vremena, a gostujući defanzivac je izbacio loptu sa same gol linije i tako sačuvao titulu svom timu!

Svaka čast momci, evo kako je to izgledalo na dodeli pehara.



A evo i pobedonosnog gola, pogledajte kako je i maskota iza golapokušala da omete igrača Stjarnana ali nije uspela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke