Kairatu Superkup, Maksimović promašio penal

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.03.2016.
19:41
Izvor: Sportske.net

Uoči početka nove sezone u fudbalskom šampionatu Kazahstana odigrana je utakmica Superkupa u kojoj su snage odmerili šampion i osvajač Kupa.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Borba za prvi trofej u novoj sezoni vodila se na stadionu aktuelnog šampiona Astane, a pobedu su slavili fudbaleri Kairata posle boljeg izvođenja penala.

Regularni tok susreta završen je nerešenim rezultatom bez golova, a penal "lutrija" završena je rezultatom 5:4 u korist Kairata tek nakon sedam serija jedanaesteraca.

Srpski internacionalac Nemanja Maksimović šutirao je penal u četvrtoj seriji, pri vođstvu Kairata (3:2), ali je loptu poslao izvan okvira gola.

Gostima iz Almatija bio je potreban još jedan gol za trijumf iz naredna dva udarca ali je oba puta golman Astane sačuvao mrežu pa se otišlo u šestu seriju.

Tek u sedmoj seriji Kairat je iskoristio novi promašaj fudbalera Astane pa je golom Slovaka Lukaša Tešaka tim iz Almatija osvojio trofej Superkupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 08.03.2016
21:19

kairat postao redovan ucesnik vesti nakon letosnjeg slanja na kupanje putujuceg cirkusa koji slavi sredjenu titulu ove sezone!