Kada on igra Real je u Primeri stoprocentan!

Autor: Nikola Miloradović
subota 24.09.2016.
11:31
Izvor: Sportske.net

Sa njim u postavi, "kraljevski" klub je izvojevao 32 trijumfa u 34 utakmice!

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Juče je obelodanjena jedan vrlo razočaravajuća vest za Zinedina Zidana a i sve pristalice madridskog velikana.

Brazilac Kazemiro je doživeo prelom fibule i moraće sa terena da osdsustvuje u makar dva meseca.


Povredio se na meču četvrtog kola Primere sa Espanjolom, a neće ga biti na naredna tri meča u Primeri, dva u Ligi Šampiona, a propustiće i reprezentativnu obavezu kada se Brazil bude sastao sa Venecuelom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvu u Rusiji. Nema sumnje da će Realu najviše nedostajati u meču sa Borusijom Dortmund, koji je zakazan za 27. septembar.

Prvobitno je rečeno da će zbog povrede odsustvovati mesec dana, ali nema sumnje da će u Realu biti vrlo pažljivi sa njim kako bi Brazilac bio spreman za "El Klasiko" koji je zakazan za 4. decembar. Dakle, propustiće sigurno i koji meč više od gore-navedenih.

Podatak koji fascinira je da je ekipa Real Madrida nezaustavljiva sa Kazemirom u postavi, makar od kako je trener ekipe Zinedin Zidan.

Kazemiro

Brazilac najpre nije bio u milosti francuskog stratega, na prvih osam duela pod palicom Zizua odigrao je svega 21 minut, ali se sve promenilo od duela Reala i Atletika.

"Los Blankosi" su tada poraženi sa 0:1 na "Bernabeu", a Zidan je uvideo da mu je potreban jedan veliki borac na sredini, kako se njegovi igrači nisu bili dovoljno grubi na sredini.

U naredom meču počeo je i Kazemiro, Real je savladao Levante i od tada je Brazilac postao nezamenjiv.

Sa njim u postavo Kros i Modrić dobijaju mnogo više prostora, on obavlja sav "prljav" posao a to se pokazuje i rezultatima Madriđana.

Naime, kada je Kazemiro na terenu Real u Primeri ima stoprocentan učinak, 14 pobeda na 14 mečeva, a u Ligi Šampiona 18 pobeda, remi i poraz na 20 odigranih duela.

Bez njega, procenat pobeda u Primeri je 63% (sedam pobeda, tri remija i poraz), dok je procenat pobeda u najkvalitetnijem evropskom takminječnju bez Brazilca u startnih 11 za svega tri odsto veći (66%, osam pobeda, tri remija i poraz).


Za njega u Realu prava zamena ne postoji. Pokušali su letos da angažuju Kantea, ali je Francuz završio u Čelsiju, te će u narednom periodu "sidraša" morati da igra Toni Kros, kome ta uloga baš i ne leži.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MAN RED
Saturday, 24.09.2016
12:35

Uvek su me fascinirali ti tihi heroji,ratnici koji se ne pojavljuju mnogo u medijima,ne daju golove ne asistiraju ali kad dođe na red utakmica oni preoru teren,istrče 10+ kilometra i neumorni su.Svakoj ekipi treba takav jedan igrač.

avatar
CgRm4
Saturday, 24.09.2016
11:58

Kolko????Okle sad 2 mjeseca???

avatar
World is.... REAL
Saturday, 24.09.2016
11:36

Neki pisu da je dva meseca, neki samo do reprezentativne pauze. Nadam se da je ovo drugo. Gonzales Gonzales mu pokaze za ovo zuti.