Juventusu bodovi, Romi pritužbe!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 05.10.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

Vatren derbi u Torinu, Roma vodila sa 2:1, na kraju Bonući predivnim golom rešio pitanje pobednika, Juve slavio sa 3:2. Tek će se pričati o tri penala, a Roma će sigurno imati dosta pritužbi na sudiju Rokija!

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Ludo prvo poluvreme u Torinu, pričaće se o sudiji Rokiju, bio je najslabiji akter derbija. Na terenu u prvih 20 minuta mirno, Juventus agresivniji i nešto bolji, imao je šansu Markisio, bilo je još nekoliko uzbuđenja, a onda je sudija zakuvao stvari.

Slobodan udarac Pirla, lopta je pogodila Maikona u ruku, prvo je Roki pokazao da je indirekt izvan kaznenog prostora, a onda promenio odluku i pokazao na belu tačku. Penal za Juventus, Tevez precizan, Garsija je zbog gestikulacije i protesta dobio crveni karton, pa je morao na tribine.

Odmah stiže i kompenzacija, rvanje Lihštajnera i Totija, pali su obojica, Švajcarac dobija karton, kapiten Rome penal iz koga je savladao svog prijatelja Bufona, 1:1.

Onda je Kjelini imao šansu, pritiskao je šampion, ali je do vođsta stigla "Vučica". Žervinjo je proigrao Iturbea koji je prebrz za Kjelinija, 1:2. Onda je Žervinjo odbio da izbaci loptu kada je jedan igrač domaćih bio na zemlji, sam je Afrikanac odlučio da završi akciju, nije bio precizan.

Kazna je stigla u samom finišu poluvremena, Pjanić je srušio Pogbu, ali ponovo je dilema, izvan ili u kaznenom prostoru, Roki je pokazao na belu tačku, Tevez ponovo vara Skorupskog, 2:2. Nije bilo mnogo šansi, ali tri sumnjiva penala i četiri gola.

U nastavku je Lihštajner imao prvu šansu, kada se ubacio iz drugog plana, ali je intervenisao Holebas. Na drugoj strani zicer za Pjanića nije pogodio gol.

Roma opasnija u nastavku, nekoliko opasnih kontri, ali im je nedostajao uglavnom poslednji pas.

Najbolju šansu za Juve imao je Morata desetak minuta pre kraja, pogodio je prečku posle udarca glavom. Onda je i Tevez imao šansu, Roma je pala, nakon kornera Bonući na fantastičan način zahvata loptu, neodbranjivo za Skorupskog, 3:2 za Juventus.

Na kraju tuča, Manolas i Morata su dobili crveni karton, popustili su nervi, ovaj derbi će se "igrati" u medijima

Sve detalje sa meča možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke