Juventusov minimalac!

Autor: Boris Jovanović
utorak 14.04.2015.
22:34
Izvor: Sportske.net

Juventus priželjkivao pobedu bez primljenog gola, na kraju odlučio Vidal iz penala. Italijanski šampion nosi 1:0 na revanš u kneževinu.

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

U prvih 20 minuta je Monako iznenadio Juventus. Duvala je promaja u odbrani domaćina, nekoliko puta su "Kneževi" stigli nadomak gola, probali su Bufona udarcima sa dvadesetak metara, a najbolju šansu imao je Fereira Karasko.

Belgijanca je "Supermen" hipnotisao, Bufon je još jednom pokazao da je najbolji golman u ovom veku.

Juventus je došao do daha kako je prvo poluvreme odmicalo, imali su dve šanse, prvo se Tevez obrukao, loše šutirao na prvoj stativi, da bi Vidal bio sam ispred Subašića, ali je ostalo 0:0.

Monako je u prvom delu tražio penal nakon duela Marsijala i Kjelinija, ali je Kralovec odmahnuo rukom.

Ipak u nastavku se odlučio za najstrožu kaznu, ali u koristi Juventusa. Teledirigovani pas Pirla, Morata je pobegao Karvalju, Portugalac ga ruši, penal za Juve. Francuzi su se bunili, čini se pre svega jer je prvi kontakt bio van kaznenog prostora. Vidal je precizan, Juve je došao do dragocenog vođstva.

Italy Soccer Champions League

Tada je Monako morao malo da se otvori, Kondogbija je oprobao svoj sjajni šut, na drugoj strani je probao Morata, ipak nije bilo promene rezultata.

Najbolju šansu za izjednačenje imao je Berbatov koji je priliku dobio u poslednjih 20 minuta. Trener Monaka, Žardim je ubacio Bugarina umesto štopera Rađija, svestan da mora da postigne gol u prvom meču, ali je i sreća bila na strani Juventusa.

Alegri je pojačao odbranu sa očiglednom namerom da sačuva minimalnu pobedu, to je ono što je i Juve priželjkivao, da slavi, a ne primi gol. Francuzima će biti teško u revanšu, moraće da napadnu.

Na kraju, minimalnih 1:0 i veliko slavlje "Arene", nije gotovo, ali je ovo rezultat koji Juventusu daje veće šanse za polufinale.

Gol Vidala možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke