Juventus - Jači ili slabiji nego prošle sezone?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 01.09.2015.
10:29
Izvor: Sportske.net

Dva poraza i svi su ih otpisali. Juče su završili prelazni rok sa uloženih 120 miliona evra. Kako će sve to izgledati ove sezone...

BETA/AP Photo/Ng Han Guan
BETA/AP Photo/Ng Han Guan

Povezane vesti

Na kraju, Juventus je uspeo da dovede ofanzivnog vezistu, Ernaneš iz Inter je rešenje u poslednjem trenutku, ali je teško oceniti koliko je to dobar potez.

Ako se Brazilac vrati na nivo iz Lacija, onda je Inter zaista učinio uslugu omraženom rivalu, ako ne, cena nije prevelika da bi u Juventusu baš očajavali.

Očigledno da se italijanski šampion odmakao od ekipe koja je dominirala u ovoj deceniji u Seriji A i stigla i nadomak evropskog vrha.

Odlazak Pirla je logičan, Teveza nisu mogli da spreče, a žrtvovali su Vidala, koji istini za volju, prošle sezone nije ličio na sebe.

U priče o podmlađivanju ekipe se ne uklapa odlazak Komana na pozajmicu u Bajern, ako bude eskplodirao Nemci će ga otkupiti, u to nema nikakve sumnje. Juve je pustio i Ljorentea, i to bez obeštećenja. Ako se gledaju troškovi, logičan potez, žele mlađe napadače, a primanja Baskijca bi ih koštala 20 miliona bruto u naredne dve sezone koliko je imao ugovor.

Potrošili su veliki novac, blizu 120 miliona evra, nije neočekivano, prošla godina je bila rekordna, nikada nijedan italijanski tim nije imao tolike prihode, oko 350 miliona evra.

Ako krenemo od odbrane, izvukli su novac uložen u Ogbonu, on nikada nije pokazao da bi mogao da preuzme odgovornost od Barzaljija i Kjelinija. Sada je tu znatno mlađi Rugani koji će stasavati uz prekaljenu odbranu. Bufon je neprikosnoven, a uz njega će učiti Neto koji je odlično branio u Firenci.

Juventus ima alternativu za Evru koji je u poslednjoj godini ugovora, pre ili kasnije Aleks Sandro će izboriti mesto u timu.

Vezni red je pretrpeo najveće izmene, otišli su Pirlo i Vidal, Markisio koji je trenutno povređen je preuzeo palicu od "Mocarta" kao plej, ali će ključ biti Pogba. Nije u formi, videlo se u prva dva meča u sezoni, ali je Juventus strpljiv, sačekaće. Kedira ima problem sa povredom, tu su još i Sturaro koji će dobijati šansu, Pereira koji može da igra po boku u ofanzivi, Padoin koji je "devojka za sve" kao i mlađani Lemina koji je stigao iz Marseja.

Ernaneš može da igra i dublje u sredini, ali i iza napadača, pa će od "Proroka" verovatno zavisiti i Alegrijeva formacija.

U napadu osim Mandžukića i Morate, imao Simonea Zazu kao rezervnog napadača, Dibalu koji može da igra na više mesta u ekipi, ali i Kuadrada koga će morati da vrati u život posle neuspešne epizode u Čelsiju.

Dakle, Juventus je doveo devet novih igrača, ali će odbrana ostati gotovo ista, dok će ostale dve linije pretrpeti izmene.

Zbog čega je Alegri insistirao na ofanzivnom vezisti?

Pre svega da bi mogao da pređe na svoju omiljenu formaciju 4-3-1-2.

U ovom slučaju bi pored Bufona bili Lihštajner, Bonući, Kjelini i Aleks Sandro ili Evra u poslednjoj liniji. Opcije su još Rugani, Kaseres i Barzalji.

U veznom redu bi Markisio i Pogba bili sigurni, verovatno i Kedira kada se oporavi, a Ernaneš bi igrao iza Morate i verovatno Dibale, mada je tu i Mandžukić.

Taj tim bi izgledao ovako:

Bufon,
Lihštajner, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro (Evra),
Markisio, Pogba, Kedira,
Ernaneš,
Morata, Dibala (Mandžukić).


Sa druge strane, još verovatnija je u nekim mečevima formacija 4-3-3, u kojoj bi verovatno Ernaneš igrao povučenije, uz Pogbu i Markisija, a Kuardrado ušao u tim, po desnoj strani u napadu.

To bi izgledalo ovako:

Bufon,
Lihštajner, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro (Evra)
Markisio, Ernaneš, Pogba,
Kuadrado, Dibala, Morata (Mandžukić).


Na prvi pogled, Juventus je jači i to značajno, ima mnogo veći izbor od rivala, ali i igra i u Ligi šampiona za razliku od Intera.

Nedostaju igrači poput Teveza koji će individualnim kvalitetima rešavati meč, a videćemo kako će se snaći bez Pirla, mada je Markisio već prošle sezone preuzeo konce.

Ono što je plus je strašna konkurencija za svako mesto u timu, no treba uigrati, tri ili četiri nova igrača u ovu celinu.

Stiče se utisak da su morali da naprave ovaj potez, da će biti teže nego prošlih godina ali da ih ne bi trebalo otpisivati kao što mnogi rade.

Da čujemo vas?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
as roma u srca
Saturday, 05.09.2015
00:30

hahahaha, ove sezone se zna roma sama sa sobom u borbi za scudetto, jedino mozda napoli bice kakav takav konkurent. Evo i razloge: ko igrac je najblizi do pirla momentno u italiji, PJANIC, ko je najblizi vidalu, NAJGOLAN, gde igraju u ROMA. Potom uporedite dibala sa salah i mandzukic sa dzekom i ce svhatite sta pricam. Plus tu je i scesni koj ce doneti veca sigurnost na golu i odbrani, tako da juve nema ni teoretski sansi za scudeto ove sezone

avatar
Делија_момак
Thursday, 03.09.2015
08:08

Доста слабији него прошле сезоне али опет довољно јак и квалитетан да освоји Скудето.

avatar
Lord Bobinho10
Wednesday, 02.09.2015
14:57
avatar
djole_delija
Tuesday, 01.09.2015
21:40

mislim da treba jos vremena da bi se videlo dali je juve jaci ili slabiji. doslo je puno igraca treba sve to dovesti u red a da stvar bude gora 2 igraca koja bi trebalo da budu kljuc sredine su se povredila i nemoze da se vidi prava snaga ekipe. treba sacekati 4-5 kolo serije a pa videti onda moc ove ekipe.

avatar
ognjendakic
Tuesday, 01.09.2015
20:22

Izgubili dve utakmice na samom startu i neko pita da li su jaci? Pa proslogodisnji Juventus je bio u seriji a nepobjediv! Idalje su najjaci, ali da su losiji, naravno da jesu. Vidal i kad lose igra on doprinosi samo svojim postojanjem. Covjek je trcao na sve strane. Pirlo penzioner nije hodati mogao, ali zato izbaci nevjerovatan pas koji slomi koncepciju protivnika i izvodi slobodnjake ko penale. O Tevezu ne treba trositi rijeci.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 01.09.2015
23:20

ima istine u tvom komentaru o daaaaa

avatar
Golzalo Higuain
Tuesday, 01.09.2015
15:35

Ja ne znam sto se toliko pirlo spiminje, kad on uopste nije igrao proslu sezonu, mislim na LŠ. znači prošli smo bez njega sve, a protiv reala milion puta bolje bi bilo da nije ni igrao, jer smo 3 gola zbog njegovih gresaka trebali primiti. Tako da je glupo pricati o pirlu. vidal nije trequartista i ocajan je na toj poziciji bio, jedva sam cekao da se zavrsi sezona da ga vise ne gledam na toj poziciji. Jedini je Tevez igrač kojeg treba nadomjestit, jer je poslije Ronalda i Mesija ubjedljivo bio najbolji napadač na svijetu! Pravio je ogromnu razliku! Dibala je itekako pokazao da mu je dostojna zamjena, tako da sam ja zadovoljan. Jedina stvar koja me brine je dal će Hernanes igrati kao zmaj. Najvise bi volio kada bi igrali 451 sa cuadradom, hernanesom dibalom i moratom, ali od tog nema nista. cuadrada ceka jos jedna sezona iz nocnih mora, jer presjedjet ce na klupi. Bas mi ga je zao, unistit ce ga idiot alegri

avatar
Navijač Juventusa
Tuesday, 01.09.2015
19:31

Odlican komentar! Pirlo je bio vazan u Kalcu, ne u Ligi sampiona, Vidal nije bio pravi prosle sezone, jedino je Tevez neko koga je tesko nadomestiti, mada verujem u Dibalu, on je igrac za narednih 10 godina i nadam se da ce pokazati ono sto ima u sebi.nAlex Sandro, Dibala i Kuadrado su mi fantasticna pojacanja, uzdam se u Kediru i Ernanesa da budu kakve ih znamo od pre par godina.nSetite se samo da su Tevez i Pirlo dosli kao potpuna nepoznanica i kocka, a pokazali su se kao nosioci uspeha i snage Juventusa.nSamo da nas Masimilijano ne pokopa svojim neznanjem.nForza Juve!

avatar
Brat Konte
Tuesday, 01.09.2015
19:41

Kvadrado mora igrati prvu, momak je igračina.

avatar
Man With No Name
Tuesday, 01.09.2015
15:06

Чекајте мало ,људи променили целу тактику! Мора до прође мало времена у привикавању.

avatar
scirea
Tuesday, 01.09.2015
14:40

nadam se da cemo se uigravati jos bar 5-6 kola,ne smijemo da bljesnemo posle 4-5 kola jer nije fer prema Rominim i Interovim navijacima,treba da im se odlozi malo dusevni bol.

avatar
НЕМАЊА
Tuesday, 01.09.2015
14:22

Buffon Chielini Bonnuci Barzagli Asamoah Lichsteiner Khedira Pogba Marchisio Morata (Dybala) Mandžukić, ovo je formacija koju će verovatno forsirati Alegri, 3-5-2, i po mom mišljenju gore pomenuti igraci su najbolji izbor za tu formaciju, ekipa kadra za Skudeto, ali dosta slabija nego prošle sezone

avatar
Forza Juventus
Tuesday, 01.09.2015
13:50

Jos uvek najbolji a kad se uigramo...tu smo Europooo!

avatar
juvemkd
Tuesday, 01.09.2015
13:48

A,gde je vama Asamoah,koji nadam se bice prvotimac umesto Khedire,jer je puno kvalitetniji...Nadam se da ce se decko oporaviti i da povreda nece uticati puno na formi,jer je nam on i preko potreban...Osim sto je defanzivno stub,on jemi ofanzivno odlican,ima kondicije da trca 3 tekme zaredom,odlicno ce to biti pojacanje ukoliko mu povreda nije sje bala karieru

avatar
Tuesday, 01.09.2015
13:42

Stoji da imaju širi izbor igrača od konkurenata, ali Kedira, Ernaneš i Dibala nisu na nivou Vidala, Pirla i Teveza koji su činili srž Juventusa minulih sezona. Po meni su favoriti za peto uzastopno Skudeto, ali ne deluju mi ubedljivo kao pre.

avatar
Juventus Torino
Tuesday, 01.09.2015
23:08

dybala ce biti bolji od teveza to tvrdim od prvog dana i to ce se dokazati ovu sezonu...marchisio moze zamjeniti pirla dostojno,jedino vidala ne moze niko zamjeniti..ne postoji taj igrac u evropi koji moze trcati i boriti se kao on

avatar
Pedjaa11
Tuesday, 01.09.2015
13:04

Trebali su da dovedu Gundogana ili Barklija kao centralne igrace i nekog jaceg igraca na tom ofanzivnom veznom tipa Draklser, Pastore...

avatar
Вук Милош Мими Петровић
Tuesday, 01.09.2015
12:57

I dalje mislim da su glavni favoriti, ali jači nisu sigurno. Raduje me Inter, ne i njihova igra

avatar
Don Silvio
Tuesday, 01.09.2015
12:36

Dobro je juve odradio prelazni rok, sve osim Mandzukica al dobar je i on za grijanje klupe. Mada izgubili su glavnu polugu Pirla, a to ce biti tesko nadoknaditi.

avatar
ManUtdSrbija
Tuesday, 01.09.2015
12:20

Uopste nisu jaci nego prosle godine, Pirlo, Vidal i Tevez mnogo odskacu od novih pojacanja, jedino Dibala i Mandzukic sto vrede, sve ostalo je slabo. Sa obzirom da su zaradili dosta novca prosle sezone, trebali su da se otvore malo i da probaju da kupe Veratija, nema bolje zamene za Pirla na planeti(iako je nemoguce da neko zameni Pirla), Ernanes ako se vrati u formu iz Lacija bice to dobro za Juve, ali treba uigrati sve to, dosta novih igraca, nove formacije, nove zamisli, namucice se Juve da odbrani titulu, Roma ovu sansu mora da iskoristi, ako Juve poklekne ove sezone, sledece se vraca jos jaci sa uigranim igracima. Sta drzi ovog Padoina u klubu, samo da mi je znati... Cim sam video njega u postavi protiv Rome, znao sam da Juve gubi ili uzima bod. :D Znam da skoro pa nista od njega nije zavisilo, ali je covek neki maler, plus je igrac koji nije dostojan Juventusovog dresa.

avatar
Brat Konte
Tuesday, 01.09.2015
13:07

Padoin je noćna mora nas navijača.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 01.09.2015
12:14

ova nova ekipa puna je nepoznanica kad svi budu zdravi i uigrani mogli bi rasturati ali isto tako ta alegrijeva setnja iz formacije ove u onu zbunjuje i nas navijace a kamoli igrace tako da ima tu puno posla s neizvjesnim krajem kako sad stvari stoje

avatar
Tuesday, 01.09.2015
12:05

Juventus ima ponovo najjaci tim, Roma se tu izjednacila skoro ali su svi ostali iza ta dva kluba. Roma je nesto bolje pocela, Alegri je pogresio, Juventusova pojacanja nisu jos ni zaigrala..Jos je dosta rano, mislim da ce biti borba u dvoje za skudeto sa mozda trecom ekipom iz drugog plana..

avatar
Iuvëntus
Tuesday, 01.09.2015
11:47

Samo umjesto Hernanesa Pereyra i to je to.

avatar
Немања Радојевић
Tuesday, 01.09.2015
11:33

Užas....ako se postavlja pitanje da li su jači prošle ili ove sezone,potpuno je jasno samo čitajući imena igrača koji su tu sad...tuga...

avatar
Surovi
Tuesday, 01.09.2015
11:24

Iskreno, po imenima izgleda jace, ali, bez Pirla i Teveza koji su pravili onoliku razliku prosle sezone su dosta slabiji, dakle, ovo je moje misljenje, mozda cak i gresim, ne znam, videcemo, sve u svemu kada se oporave Kedira i Markizio, kada se uigra Sandro, sve ce to izgledati veoma mocno, pogotovo zato sto Dibala moze da igra i na mestu Ernanesa (u slucaju povrede brazilca).

avatar
Juventus Torino
Tuesday, 01.09.2015
11:16

dva poraza i svi su ih otpisali...to je to...onaj ko otpisuje juventus,taj stvarno nema pojma o fudbalu...i inter je doveo dosta igraca kao i juventus,i mislim da kada se stvari posloze malo,da ce to biti borba za skudeto izmedju njih...oni sto ce sada reci kako je roma pobjedila desetkovani i povredjeni juventus,da pobjedila je..i nece biti ni blizu skudeta na kraju sezone!

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 01.09.2015
14:43

Ne moze se Inter boriti za Skudeto, jesi im video igru? Sve je puka slucajnost. Mnogo novih igraca, los trener, a dva glavna kreativca napustila klub.

avatar
INTERnacionalista
Tuesday, 01.09.2015
16:53

..ha,ha,Milanov navijac kudi igru Intera a Empoli vam sutira 19 puta na gol a da ne pominjem Fjorentinu i igru misa i macke!

avatar
Billionaire
Tuesday, 01.09.2015
11:14

Otpisati Juve nakon 2 kola mogu samo dušmani da se naslađuju od muke. Mislim da je Juve najbolje prošao to se tiče odbrane, jer je zadržana otprilike ista odbrana od prošle godine uz dobra pojačanja. Allegri ako izbaci Padoina može konačno napraviti konkretne rezultate inače može upasti u veće probleme. Treba vremena dati Dybali i Pogbi i ostalima da se malo uigraju, te da se Cuadrado vrati na staro. Biće to dobro :)

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 01.09.2015
10:49

Slabiji nego prosle sezone, ali i dalje dovoljno jak za titulu... Sto se tice LS, rekao sam vec da su prosle sezone propustili sansu decenije, ovom timu ce trebati ogromna sreca da se uopste nadju u zavrsnici...

avatar
Tuesday, 01.09.2015
10:44

Ukolibo bi Kuardado zaigrao kao sto je igrao na SP i pre toga bio bi ogromno pojacanje, plus kad se vrati Markisio izgledace to mnogo bolje. Svaka pozicija im je dobro popunjena i imaju dobru klupu, koja msm da ce biti presudna ove godine. Msm da osvajaju skudeto i ove, mada bih voleo da neko drugi bude. LS cetvrt finale/polufinale najvise. Moje misljenje :D

avatar
scirea
Tuesday, 01.09.2015
14:48
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 01.09.2015
10:36

Bolja je prva varijanta i to dosta. Da je dosao neko malo bolji od Ernanesa i da je dosla rezerva za Lihstajnera, ne bi to bila neka spektakularna razlika u odnosu na proslu sezonu, ovako postoji izvestan jaz izmedju ta dva tima, ali i dalje Juve ima najjaci tim.

avatar
Tuesday, 01.09.2015
10:33

Slabiji duplo nego prošle sezone, ali i dalje prvi favoriti za titulu.. Jedino Roma ako udje u formu može da uzme skudeto, što bih volio zbog Totija!!