Juventus i Roma i dalje igraju derbi!

Autor: Boris Jovanović
petak 17.10.2014.
14:27
Izvor: Sportske.net

Kako smo pretpostavili ni pauza nije smirila strasti. Rimljani tvrde da su tek sada sigurni da će biti prvaci, ali većina smatra da je Juventus bolji tim. Šta je Bufon poručio Totiju?

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

I dalje traje rasprava, doduše otrovne strele odapinju iz Rima, dok u Torinu ćute. Pobedili su pre dve nedelje i ne ulaze u dalje rasprave.

Jedino je Bufon rekao da je za sve ove velike godine ćutao kada je gubio, odnosno da nikoga nije napadao kada je bio poražen. To se tumači kao indirektna poruka prijatelju Totiju da njegove reči posle derbija nisu baš korektne.

Međutim, Frančesko Toti ne smatra da je pogrešio kada kaže da Juventus uvek pobeđuje, ma kako da igra i da je bolje da igra u nekoj svojoj ligi.

"Bufon i ja se slažemo da se ne slažemo oko tog meča. Ali ne želim da ugrozim šanse mog tima u daljem toku sezone razmišljajući o onome što je bilo pre dve nedelje. Moramo da se okrenemo Kjevu. Ne mislim da sam preterao", poručio je Toti novinarima.

Njegov trener kaže da je sramota ono što je Roma doživela u Torinu.

"Svi su videli šta se desilo, siguran sam da smo bolji i da ćemo osvojiti titulu. Sramota je da nas onako prime na stadionu, da doživimo ono sa tribina, ali i ono na terenu", ponavlja Rudi Garsija.

"Ali, najbolji smo, osvojićemo titulu"
, dodaje Francuz.

Sa njim se ne slažu kolege. Fabio Kapelo smatra da je meč bio loša reklama za italijanski fudbal, ali i da je Juventus bolji tim.

Sa tim se slaže i Đovani Trapatoni. Najtrofejniji italijanski trener veruje da u ovom trenutku Juventus ima bolji tim i da to što se Roma žali na suđenje predstavlja samo kulise koje su uvek prisutne u italijanskim derbijima.

Juventus je napao golman Rome, Morgan De Sanktis koji smatra da kultura pobeđivanja u Juventusu koja se zasniva na "pobedi po svaku cenu", često vodi u neregularnost.

Međutim, neki ovo tumače kao ljubomoru.

"Ponikao je u Juventusu, ali mu je krivo što nije dobio šansu da brani u prvom timu", smatra legendarni štoper "Stare dame" Serđo Brio.

Za razliku od Kapela i Trapatonija on ipak veruje da je Roma bolji tim od Juventusa.

Maks Alegri je zatalasao javnost rečima da 12 miliona Italijana navija za Juve, a ostali ga mrze i navijaju protiv njega. Možda je i tako, možda niko nije indiferentan prema Juventusu, ali Alegri je poslednji čovek na svetu koji bi to trebalo da kaže jer se i najviše žalio kada je bio na klupi Milana.

Ipak, navijače mnogo više zanima šta je sa Vidalom. On neće biti u timu u subotu uveče protiv Sasuola jer je zakasnio, mada ne svojom krivicom posle reprezentativne akcije.

Igrao je za Čile, Alegri smatra da je umoran i da je bolje da tri dana samo trenira, kako bi bio spreman za gostovanje u Atini u Ligi šampiona.

U svakom slučaju, i dalje je tema utakmica u Torinu, ali sutra će se sve verovatno okrenuti, nastavlja se šampionat, Roma će dočekati Kjevo, Juve kako rekosmo putuje na gostovanje Sasuolu, a u nedelju će zanimljiv biti duel Intera i Napolija. Priča se da možda Macarijev posao zavisi od ovog meča, a u puno boljoj situaciji nije ni Rafa Benitez.

Milan ide u Veronu, suočiće se sa punim "Bentegodijem", dok u matine terminu sledi novi "srpski derbi", Basta i Đorđević protiv Tomovića, pošto Lacio gostuje u Firenci.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke