Juve u dilemi, bolje je biti drugi u grupi?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 07.12.2016.
10:43
Izvor: Sportske.net

Juventus je uložio veliki napor da izbegne prošlogodišnji rasplet, ali izgleda da će se sudbina baš poigrati sa italijanskim šampionom!

Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

Podsetimo se prošle sezone, Juventus je oba puta u grupi dobio Mančester Siti, ali je protiv Sevilje i Menhengladbaha u četiri meča uzeo samo pet bodova i na kraju završio kao drugi u grupi.

Poslednjeg dana jesenjeg programa izgubili su na "Pishuanu" i na taj način otišli u slabiji šešir, izvukli Bajern i ispali posle drame u kojoj su bili bolji rival. Tada je Alegri optuživan da je kalkulisanjem tokom jeseni otišao na jakog rivala, pa je završnica Lige šampiona ostala samo san.

Ove jeseni, Juventus je uspeo da posle novog trilera dobije Sevilju u Andaluziji i pred večerašnji meč sa Dinamom odlučuju o prvom mestu. Ako dobiju slabašne Hrvate na "Areni", ili ako Sevilja ne pobedi u Lionu, Juve će kao prvi u grupi u jači šešir.

Ali, mediji danas već očajavaju, jer je dosadašnji sadržaj slabijeg šešira zastrašujući. Tu su prošlogodišnji "dželat" Bajern, pa Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Benfika, Porto, a moguće i Real, ako ne pobedi Dortmund. Naravno, ima i lakših rivala, poput Leverkuzena, ali ovo nije ono čemu se Juventus nadao.

Krenule su i teorije zavere, ali realno, teško je ne pobediti Dinamo. U prvom šeširu su Barsa i Atletiko, pa onda Lester, Monako, Arsenal. I tu bi jasno moglo da bude opasnih rivala, ali bi svakako navijači više voleli Lester, Monako, Arsenal, nego Bajern, Mančester Siti, pa čak i Pari Sen Žermen.

U svakom slučaju, čudna situacija, ali ako Juve zaista ima velike ambicije posle svega, on mora da pobedi bilo kod rivala.

Napoli je osvojio grupu, sada je red na Juventus, a nama već nagovešteni sastav šešira, o čemu možete čitati ovde, garantuje da će top 16 faza biti fantastična!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Wednesday, 07.12.2016
18:28

Juve ce to rutinski odraditi a UEFA ce povesti racuna da se sve odmota kako teba ba onda daj boze polufinale sa Realom to su stare musterije.

avatar
Tommy_Shelby
Wednesday, 07.12.2016
16:33

Zasto mislite da juve treba da kalkulise?Nek drugoplasirani mole Boga da ne izvuku njih.

avatar
juvenelcuore
Wednesday, 07.12.2016
15:46

jednostavno....fino alla fine...nnije juve bezveze odigrao utakmicu u Sevilla da bi bio drugi, ljudi su odigrali za juve za srce..nzato se desila Genoa nakom seville...nmislim da ce Juve to rutinski odradit, cak mislim da je pao vec neki dogovor izmedju klubova kao tipa ' nemojte nam dati vise od tri komada'.nako si prava ekipa ne trebas da kalkulises, a juve nece kalkulisati sigurno...sjecam se grupe kada je juve bio sa shaktarom, trebao im je x ,juve ih otresao kao toplomjer,,,,sjecam se kvota na x bila 2,10..nforza juveee

avatar
masimomorati
Wednesday, 07.12.2016
15:42

Kakulisali bi oni mozda, ali igraju sa Dinamom i sve sem pobjede izazvalu bi sumnju u regularnost. Mediji bi se okomili na njih. Moj Inter bi komotno mogao izgubiti, a da ne bude cudno :D. Nije onaj Hapoel nista bolji od Dinama.

avatar
Samo Barsa
Wednesday, 07.12.2016
14:08

Ja vjerujem u Juventus, volio bih da osvoje LS.

avatar
Aleksandar Saša Đukić
Wednesday, 07.12.2016
14:02

Ukoliko Juve izgubi namerno od Dinama,isto ce i Sevilja napravit protiv Lijona

avatar
juventino
Wednesday, 07.12.2016
18:24

I onda ispasti iz cl, jako mudro :D

avatar
Thursday, 08.12.2016
10:18

Mogli su da izgube 1-0.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
13:59

Hoce li biti prvi put u istoriji LS da tim nije postigao ni jedan gol ako Juve ne primi gol veceras? Ovaj Dinamo je carska ekipa :) haha :)

avatar
Goran.984
Wednesday, 07.12.2016
13:34

Juve nece kalkulisati,sramota je ne pobediti slabasnog Dinama...

avatar
mak_juventino
Wednesday, 07.12.2016
12:55

Idemo na pobedu , to je jasno ! Ako zelimo da osvojimo LP , onda moramo da pobedimo najbolje ! Mozda ne Bayern ili Real , ali ne bi imao nista protiv da se oprobamo protiv P$G ili City u osminifinala ! Onda Real , pa Bayern pa Barca u finalu :DDD FORZA JUVENTUS

avatar
Ronaldo da Lima
Wednesday, 07.12.2016
12:49

To je po meni jako glupo da namerno izgubi neki tim kako bi dobio lakseg protivnika. Realno ako misli daleko da dogura u Ligi sampiona, svakako ce kad-tad morati da igra protiv jakih timova, bilo da je to u nokaut fazi ili finalu

avatar
amigo999
Wednesday, 07.12.2016
12:46

Ipak je bolje biti 1. u grupi. Gotove i verovatni timovi u 1sesiru (Arsenal, Napoli,Barcelona,Atletico Madrid i verovatni Monaco,Juventus, Real Madrid i Lester)nDrugi sesir( PSG, Benfica, Man.City,Bajern, Leverkuzen,Dortmund , Porto/Kopenhagen,Sevilja/Lyon)..... nAko Juve pobedi, ima 75% sansu da dobije lakog protivnika (dva od osam su City i Bajern ili 25%) mada i njih Juve moze pobediti bez problema....

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 07.12.2016
17:00

Svakako je bolje biti prvi jer su sanse za slabijeg protivnika svakako vece, ali da ne nabrojis Dortmund u koske? :-D

avatar
Milan Mihajlovic
Wednesday, 07.12.2016
12:45

Navodite arsenal kao da je to porto.. Ima jakih timova u oba sesira ali definitivno su jaci timovi u prvom sesiru.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 07.12.2016
12:26

Ako Arsen ne uzme PL ili LS ovo mu je vjerovatno zadnja sezona na klupi Arsenala. Ja sam ubjedjen (ne znam iz kog razloga) da ce doci do finala LS. Realno jedino protiv Barselone i Reala nemaju sta da traze, svi ostali se mogu proci. I da, ne znam zasto neki navode Juvekao favorita, ovaj Juventus nije ni blizu onom od prije godinu dvije, ali lopta je okrugla, ne bi me zacudilo ni kad bi Lester osvojio. Nema vise izrazitih favorita kao nekad. Svako moze svakoga dobiti.

avatar
Nikolaus
Wednesday, 07.12.2016
12:26

Bukvalno je svejedno,sa koje god pozicije tim prodje u nokaut fazu jer ima jakih timova u oba šešira.Mada možda je i bolje ici kao drugi iz grupe i tako rizikovati Barsu ili Atletiko rano nego Real,Bajern,Psg itd..

avatar
Wednesday, 07.12.2016
11:51

O kakvom kalkulisanju je rec? Samo je Sturaro bio slabo ime u vasem timu u poslednjem kolu protiv Sevilje, a protiv Bajerna ste kriminalno pokradeni i to je dokaz da se moze, a verovatno i mora protiv svakog. Hajde da se ne lazemo, ne verovatno nego sigurno, nema tu biranja i moras da pobedis sve rivale, jedino je nesreca ako ih bude previse na putu do trofeja:-D

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 07.12.2016
11:51

E pa kako da uopce Juventus moze izgubiti od Dinama ? Nek mi to Alegri priusti ima da mu dodem tamo i razbijem mu nos