Juve isprašio Zemanov Kaljari!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 18.12.2014.
20:51
Izvor: Sportske.net

U prvom meču 16. kola Serije A, koji je odigran ranije zbog italijanskog Superkupa u ponedeljak u Dohi, Juventus sa pola gasa odneo bodove sa Sardinije i ponovo ima četiri boda prednosti u odnosu na Romu.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Kaljari je izdržao stotinak sekundi, prvo je Ljorente naterao Kranja na intervenciju. Posle kornera i skoka Kjelinija, na pravom mestu je Tevez, 1:0.

To je bio šok za Sarde koji su pretili preko Ekdala, ali je već posle petnaestak minuta bilo sve gotovo.

Arturo Vidal je sjajnim udarcem pogodio sam ugao, prednost Juventusa duplirana. Šampion se povukao, čekao priliku iz kontre, a Zemanov tim je teško stizao do gola Bufona.

Gosti su razumljivo čuvali snagu za duel u Dohi u ponedeljak, kada će u Superkupu igrati protiv Napolija. Zbog toga su prva dva meča 16. kola na programu danas.

U nastavku, ofanziva Kaljarija, ali i treća lopta u mreži domaćina. Primio je Fernando Ljorente loptu okrenut leđima u kaznenom prostoru, šutirao iz okreta, ona se nekako izmigoljila Kranju i završila u mreži.

I to je praktično bio kraj nade za Kaljari, mada su sredinom drugog dela preko Rosetinija smanjili. Defanzivac Sarda je posle ubacivanja Kosua glavom matirao Bufona.

Juve je odrađivao posao, imali su gosti prilike preko Pereire i Morate, pretio je Kaljari, ali je ostalo 3:1. Na kraju lagana pobeda, sa pola snage, na +4 su, i može se reći da su "jesenji šampioni".

Naime u Italiji se sezona ne računa matematički, već na Božićnoj pauzi. Videćemo kolika će prednost šampiona biti, jer Roma u subotu dočekuje Milan.

Za Juve sledi put u Dohu na Superkup, a kada prvenstvo bude nastavljen, na "Befanu" 6. januara naredne godine, u Torino stiže Inter.

Večeras u drugom meču kola, Juventusov protivnik u Dohi, Napoli, takođe igra svoj meč 16. kola, na "San Paolo" stiže fenjeraš Parma.

Golove iz Kaljarija možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 18.12.2014
21:53

ovo je cudo vidal dao gol a da nije iz penala

avatar
Juventus Torino
Thursday, 18.12.2014
21:57

da daaa cudooo,ljubavi nasa dragaaa...prvi on komentira vijesti o juventusu kao i uvijek...pravi bianconero :*
forzaa Juveeee!!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 18.12.2014
22:53

to mu je vec vjerovatno peti komentar u vezi vidala i penala stalno se ponavlja valjda nema sta dodati