Juve i Roma marširaju!

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.09.2014.
22:43
Izvor: Sportske.net

Vodeći timovi stigli i do četvrte pobede u sezoni. Sada Juve ima bolju golu razliku, i dalje nisu primili gol. Balkanska veza Ljajić-Pjanić pogurala Romu ka pobedi u Parmi. Inter siguran u malom lombardijskom derbiju, Miha na deobi trećeg mesta, Napolitan

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Juventus je kontrolisao igru u prvom delu, probali su par puta na startu da ugroze Lealija koji je njihov golman, iz prekida, najbolju šansu imao je Ogbona. Onda je sudija Đakomeli pokazao na belu tačku pošto je Kašćone igrao rukom posle šuta Pereire. Zanimljivo da je isti igrač učinio isto nekoliko minuta ranije, tada mu je sudija oprostio, u 18. minutu nije. Vidal ne greši, 1:0 za Juventus.

Nekako najagilniji u Juventusu bio je Đovinko, pokušavao je na sve načine da postigne gol, imao par zapaženih akcija, a jednu dobru šansu je promašio i Ljorente. Gosti su retko videli loptu, imali su je u posedu tek sedam minuta u prvom poluvremenu, a najbliže tome da ugroze Bufona bili su kada je Marilungo raspalio po lopti sa 25 metara, ali je Bufon iz odbio loptu koja je išla po sredini gola.

U nastavku ista slika, Ćezena se branila bunkerom, probali su Đovinko, pa Ogbona glavom, da bi dileme sredinom drugog dela razrešio Arturo Vidal koji je preciznim udarcem povećao prednost šampiona na 2:0. Do kraja je ušao Morata, imao jednu dobru šansu, ali se spetljao, Ćezena bez snage, a i ambicije da učini nešto više. I na kraju je posle još par prilika Lihštajner postigao treći gol, Ćezena je na kraju dobro prošla, mogli su da prime još neki pogodak, Đovinko je pogodio i stativu.

Golove iz Torina možete videti ovde.

Parma i Roma su odigrale dosadno poluvreme, domaćin se dobro branio, ali nisu učinili ništa pred golom lidera. A onda je Toti sjajno uposlio Ljajića koji je sam ispred Mirantea, naš reprezentativac ne greši, 1:0.

U nastavku, Žervinjo promašuje za 2:0, a na drugoj strani je De Ćelje posle kornera glavom matirao De Sanktisa za izjednačenje. On je igrač Juventusa na pozajmicu u Parmi, jasno svom klubu je učinio uslugu. Imali su i Toti i Žervinjo nove prilike, Rimljani opasniji u nastavku, imali su nekoliko pokušaja u finišu i na kraju zasluženo stigli do pobede. Meč viner je bio Miralem Pjanić iz slobodnog udarca u samom finišui. Rimljani su dobili meč i ostali perfektni sa četiri pobede, drže korak sa Juventusom.

Inter je mogao da povede protiv Atalante preko Vidića koji je imao sjajnu šansu, onda je Palasio promašio penal, ali je do odlaska na odmor domaćin poveo. Osvaldo koji je zamenio povređenog Ikardija je na sebi svojstven način, polumakazicama matirao Sportijela, zasluženo vođstvo Intera. U nastavku ne baš zanimljiva utakmica, Ernaneš koji nije puno pokazao je ipak u finišu potvrdio pobedu "nero-azura" koji posle četiri kola imaju dve pobede kod kuće i dva remija van svog stadiona.

Sjajan meč u Napulju, za tili čas Napoli je vodio sa 2:0, golovima Kulibalija i Duvana Zapate nakon desetak minuta protiv Palerma. Onda su promašili šansu da nokautiraju Sicilijance, pa su za šest minuta Beloti i Vaskez poravnali na 2:2. U samom finišu prvog dela je Kaljehon savladao Sorentina pa je Benitezov tim ponovo došao do prednosti. Ipak, u nastavku Beloti postiže svoj drugi gol, pa su gosti sa Sicilije opet imali nerešen rezultat. Ostalo je nerešeno, bod u tri meča za Napoli, sada već klupa Beniteza počinje da se ljulja.

Golove sa mečeva u Napulju, Parmi i Milanu možete videti ovde.

Sampdorija je povela protiv Kjeva golom Gastaldela i iskoristila terensku inicijativu. U drugom poluvremenu Romanjoli u finišu overava pobedu Dorijana koji su trijumfom stigli na deobu trećeg mesta. Doduše, Paloski je u samom finišu pripretio, smanjio rezultat, ali na kraju tri boda ostaju na "Marasiju".

Alesandro Matri je utišao "Bentegodi", posle centaršuta Markezea je bivši napadač Juventusa i Milana savladao golmana domaćih Golinija, pa je Đenova pomalo neočekivano povela protiv Verone. Isti igrač duplira prednost posle greške veterana Markeza, ali se Verona vratila u meč golom Tačidisa. Onda je Jonita izjednačio posle asistencije Luke Tonija.

Haotični Kaljari pod Zemanom je golom Kosua poveo protiv Torina, ali je Poljak Kamil Glik svojim prvim golom za "Bikove" poravnao, da bi Fabio Kvaljarela posle uigrane kombinacije kod slobodnog udarca, posle pola sata u potpunosti okrenuo rezultat. Tako je ostalo do kraja, Sardi zakucani za dno.

Fiorentina je imala par prilika preko Kvadrada i Borhe Valera protiv Sasuola, ali videlo se da imaju problema sa realizacijom, povređeni su Pepito Rosi i Mario Gomez. U nastavku ista slika, pa "Ljubičasti" nastavljaju da rasipaju bodove na "Frankiju".

Rezultati 4. kola:

Empoli - Milan 2:2
Inter - Atalanta 2:0
Juventus - Ćezena 3:0
Parma - Roma 1:2
Napoli - Palermo 3:3
Sampdorija - Kjevo 2:1
Kaljari - Torino 1:2
Fiorentina - Sasuolo 0:0
Verona - Đenova 2:2

Četvrtak:

Lacio - Udineze 20:45

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke