Junajtedu ne prijaju "Karamele"?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 05.10.2014.
10:41
Izvor: Sportske.net

Everton predstavlja jednog od 3 najteža rivala Mančester Junajteda u poslednjih pet sezona. Ne verujete?

Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire
Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire

Povezane vesti

Ako je neko uspevao da "iznenadi" Mančester Junajted u poslednjih pet godina onda je to svakako Everton. Samo nekoliko njih ima pozitivan skor sa Junajtedom u Premijer ligi, a Everton svakako predstavlja "babarogu" za Junajted, kako su to opisali engleski mediji.

Everton, koji je prethodne sezone oba puta pobedio Mančester Junajted, danas igra utakmicu na "Old Trafordu" protiv ovog tima. Počinje u 13:00.

U poslednjih pet sezona Everton je uspeo da uzme 14 bodova protiv Junajteda, više od Liverpula, Arsenala, Totenhema... Tačnije, ispred njih su jedino Mančester Siti sa 16 i Čelsi sa 17 osvojenih bodova. Everton danas ima priliku da podeli prvo mesto sa Murinjovom ekipom, ali će to biti vraški teško.

U poslednjih 10 utakmica sa Junajtedom "Karamele" imaju 4 pobede i 4 poraza, kao i 2 nerešena rezultata. Postigli su 14 golova, a primili 16.

Ipak, ovo je slučaj samo za poslednjih 5 godina, ranije je Everton bio lak zalogaj za "Đavole".

Od ukupno 44 utakmice koliko su odigrali u Premijer ligi, Everton je slavio na 7 mečeva uz 7 nerešenih utakmica i 30 poraza.

"Karamele" su prošlog decembra slavile na "Old Trafordu" sa 1:0 pogotkom Brajana Ovijeda, mogu li ponoviti ove sezone taj uspeh?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke