Junajtedov odgovor – Novi ugovor za De Heu!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 08.01.2015.
09:42
Izvor: Sportske.net

Ne dozvoljava engleski klub da se senzacionalistički natpisi zapale, sprema hitar odgovor na spekulacije da bi David De Hea mogao da ode u Real Madrid.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Sjajni španski golman ima još 18 meseci u važećem ugovoru sa Mančester Junajtedom, što je izazvalo mnoštvo spekulacija u javnosti.

Bivši golman Atletiko Madrida igra u vrhunskoj formi, definitivno jeste i najbolji pojedinac svog tima u tekućoj sezoni u kojoj je potvrdio svoj puni potencijal i kvalitet. Jedan od glavnih kandidata za Igrača sezone u Premijer Ligi poslednjih nedelja se ipak učestalo dovodi u vezu sa odlaskom iz Mančestera.

Razlog tome leži u gorepomenutoj činjenici u vezi ugovora, Real Madrid je opcija koja se pominje u javnosti, kraljevski klub traži dugoročnu zamenu za kapitena Ikera Kasiljasa i španski reprezentativni golman i jeste označen kao legitimni naslednik velikog Ikera.

Ipak, iako u svom rukavu nema evopski fudbal, Luj Van Gal je izrazio jasne ambicije i planove kada je u pitanju španski golman, planove na čijoj realizaciji insistira kod rukovodećih struktura.

Naime, Van Gal i Junajted će ubrzati pregovore sa De Heom, dolazak Viktora Valdesa se nikako ne sme tumačiti kao signal za rastanak.

Prvi operativac Junajteda Ed Vudvord i agent španskog golmana Horhe Mendeš su već zakazali pregovore koji će biti održani ovog meseca, kako bi se utvrdili uslovi za potpisivanje novog ugovora i produžetak boravka na Old Trafordu.

Engleski mediji ističu vrlo važnu činjenicu da je De Heina porodica puna podrške za golmana Junajteda, koji je izrazito srećan u Engleskoj, te da i sam golman nema nameru da odlazi iz svog sadašnjeg kluba.

Dolazak Valdesa, kako je i napomenuto, ya cilj ima ja;anje reyervne poyicije, podiyanje konkurentnosti mladom španskom golmanu. Takođe, Van Gal nema preveliko poverenje u Lingarda, a vredi pomenuti podatak da je upravo holandski stručnjak Valdesa uveo u prvi tim Barselone, avgusta 2002. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke