Junajtede, nisi dovoljno dobar!

Autor: Boris Jovanović
utorak 21.10.2014.
14:16
Izvor: Sportske.net

Van Gal kaže da ga možemo smatrati arogantnim, ali da i dalje veruje u titulu. Iz ove ravni, sa ovim timom liči na naučnu fantastiku...

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Neizbežna su poređenja sa prošlom godinom. Van Gal ima bod više u odnosu na Mojesa, ali je primio i dva gola više, a uz to razlika u odnosu na vodeći tim je veća. Prošle godine je bila -8, sada je deset bodova.

Ono što je veća briga od brojeva je odbrana, prosto, ona nije standard za velike stvari. Treba da se uigra, to je tačno, ali ljudi poput Šoa i Roha ne ulivaju poverenje, a koštali su preko 50 miliona evra.

"Nisu dovoljno dobri da osvoje ligu. Izgleda da je Van Gal prenaglio sa konstatacijom da o njegovom radu treba suditi nakon tri meseca. Možda nije očekivao ovako težak posao, ali svejedno biće im potrebno vreme", kaže Geri Nevil.

On podseća da je Junajted imao lak raspored i da pakao počinje već od narednog vikenda i utakmice sa Čelsijem.

"Moguće da je bio pijan od pohvala posle Mondijala, ali čini mi se da je sada povratio deo toga", slikovito se izrazio nekadašnji bek Junajteda i engleske reprezentacije.

Niko neće napraviti tim tako što će jednostavno uložiti veliki novac, niti je to garancija.

Potrebno je vreme, Van Gal sada i priznaje da je bio "glup" kada je očekivao da brzo stvari dovede u red, ne idu mu na ruku ni povrede. Ali i bez njih, mi stojimo na stanovištu da ova odbrana nije dovoljno dobra, ni u punom sastavu, da se bori za velike stvari.

Ok, tačno da je Šo doveden pre Van Gala, on je samo parafirao sporazum, momak iz Sautemtona ima problem u odbrani, ali ni Roho koji je bio Holanđaninova želja nije impresivan. I dalje se veruje da je to bio iznuđen potez, da je doveden jer može da pokriva više pozicija.

Biće potrebna nova ulaganja, ako na leto stiže Dani Alveš za desnu stranu, sigurno da štoperi ostaju ono što je stvar koja se mora rešavati. A opet, bez plasmana u Ligu šampiona i to može da postane nemoguća misija.

Ovo je Junajtedova trka sa vremenom, a novo prolazno vreme videćemo nakon iskušenja, odnosno sudara sa najjačim ekipama u ligi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke