Junajted troši više na transfere, ali manje na plate?

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 12.02.2015.
15:33
Izvor: Sportske.net

Iako je Luj Van Gal žestoko kritikovan zbog prevelikog trošenja na transfer listi, Holanđanin je istovremeno 'skresao' budžet za plate.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Junajted je potrošio puno novca na dovođenje igrača koji za sada nisu opravdali svoju cenu.

Osim formacije u kojoj igra, a za koju većina navijača smatra da je neodgovarajuća za klub, Van Gal je kritikovan i zbog preplaćivanja igrača u letnjem prelaznom roku.

Ipak, iako je potrošen ogroman novac na transfer listi, Mančester Junajted je 'skresao' budžet za plate i ove sezone su do sada uštedeli čak tri miliona funti!

Di Marija i Falkao na prvom mestu svakako nisu jeftini igrači, ali je odlazak Vidića, Ferdinanda i Evre, ali i Andersona, značajno rasteretio plate koje Junajted isplaćuje, tako da će do kraja sezone u tom segmentu Junajted napraviti značajnu uštedu.

Ipak, Junajted se ove sezone suočava sa padom priliva od TV prava, što je i logično, jer ne učestvuju u Ligi šampiona, a istovremeno i njihov dug je porastao za 24 miliona funti, i sada iznosi 380 miliona.

Sve ovo ne brine izvršnog direktora Vudvorda, koji tvrdi da su finansije kluba stabilne, i da Junajted ima još puno prostora u budžetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mungos
Thursday, 12.02.2015
17:02

Zar neko zaista misli da ce UTD da oseti taj nedostatak novca od TV prava? Tek treba da udje novac od Adidasa, plus turneje i sl... Bas ih briga.

avatar
Nikola M.
Thursday, 12.02.2015
19:21

Tačno tako. Ljudi zaboravljaju da od starta sledeće sezone, Junajtedu sleduje u narednih 10 godina, 75 miliona funti po godini, a Junajted je praktično anulirao nedostatak novca od TV prava, generalnim povećanjem sponzorskih prihoda od 23%.