Junajted - Šta će biti ako počnu da igraju?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.12.2014.
11:04
Izvor: Sportske.net

Junajted je, ni kriv ni dužan, došao u situaciju da ima "samo" 8 bodova manje od prvoplasiranog Čelsija nakon pet ostvarenih pobeda. Da li su snovi o tituli realni?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Junajted ne igra na svom nivou ni ove sezone, Van Gal je često menjao taktike u zavisnosti od raspoloživih igrača u trenutku, povrede su više nego česte, nedostaje gomila igrača...

Fudbalski stručnjaci su govorili o tome da je maksimum Junajtedu ove sezone mesto koje vodi u Ligu šampiona, da nema šanse da bude konkurent Mančester Sitiju i Čelsiju u borbi za titulu, ali nakon pet ostvarenih pobeda sa znatno okrnjenim sastavom ekipa Luja Van Gala ima čemu da se nada, barem onako stidljivo.

Samopouzdanje ekipe raste iako ekipa ne igra najbolje moguće. Od ovih pet uzastopnih pobeda u Premijer ligi barem dve nisu bile zaslužene, ali što naš narod voli da kaže, odlika velikih ekipa jeste da iz dva šuta na gol postigne dva gola, kao što je bilo protiv Arsenala, kao što je bilo i protiv Sautemptona.

Čovek koji je glavni "krivac" za rast samopouzdanja čitave ekipe u ovom periodu jeste David De Hea, maestralni golman koji čuva Junajted od samog starta sezone i najkonstantniji je igrač cele ekipe, neko na koga uvek možete računati.

Van Persi se vratio, juče je dva puta zatresao mrežu, a navijači Junajteda su dobili dugo čekanog čoveka u napadu pored Runija na koga mogu da se oslone.

Felaini je dosta bolji nego prethodne sezone što itekako znači za igru Junajteda, a i Kerik se vratio nakon povrede i ponovo je standardno solidan. Najveći problem, barem se tako čini, leži u samoj odbrani koja nema potrebno iskustvo da se nosi u borbi za titulu.

Uz adekvatna pojačanja za koje verujemo da će ih biti u odbrani i na poziciji zadnjeg veznog, kao i uz povratak Di Marije, Blinda, Šoa i Falkaa, Junajted bi mogao da predstavlja kandidata koji bi ponovo mogao da "melje" protivnike.

Sledeće kolo Junajtedu na noge dolazi jedan od najvećih rivala u istoriji, Liverpul, čiji će igrači biti umorni od igranja u Ligi šampiona. Da podsetimo, ekipa Brendana Rodžersa večeras igra svoj odlučujući meč sa Bazelom za plasman u osminu finala Lige šampiona gde im je pobeda imperativ.

Pobeda bi itekako dobro došla Junajtedu, zna se koliko znače pobede protiv ovog rivala za navijače, što bi se svakako prenelo i na još bolje igre u nastavku sezone.

Zaključak koji se može izvesti nakon ovog dela sezone i 15 odigranih kola jeste da Junajted ne igra baš najbolje, ali da pobeđuje. Pravo pitanje koje se postavlja jeste:

Šta će biti kada Junajted počne da igra najbolje?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke