Junajted "reprizirao" Siti, Čelsi opet ispustio pobedu

Autor: Boban Filipović
nedelja 26.10.2014.
18:58
Izvor: Sportske.net

Čelsi vodio golom Drogbe sve do sudijske nadoknade, Robin Van Persi išupao bod za "Đavole". Bane Ivanović tragičar.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Krenulo je burno, prvo je izblokiran dobar pokušaj Oskara s dsitance, potom je na drugoj strani u dva navrata zapretio Di Marija, ali bilo je to daleko od gola.

Veći deo igre u prvom poluvremenu je protekao u opreznoj igri obeju ekipa, najbolje šasne imali su Drogba na jednoj, te  Van Persi i Januzaj na drugoj strani, ali mreže ostaju netaknute.

Prvo uzbuđenje u nastavku bila je kolosalna prilika Edena Azara koji se našao oči u oči sa De Heom. Belgijanac je prethodno odigrao fantastičan dupli pas sa Didijeom Drogbom, izigrana je cela odbrana Junajteda, ali golman domaćih spašava svoj tim i skida Azarov zicer.

Međutim, Čelsi je poveo nakon kornera koji je bio posledica te intervencije.

Udarac iz ugla izveo je Seks Fabragas, Didije Drogba je izmakao pažnji čuvara i glavom zatresao mrežu. Napadač iz Obale Slonovače je u prošlosti muku mučio sa odbranom "Đavola", ali sada u njoj nema Nemanje Vidića i Rija Ferdinanda - 0:1. Igrao se 53. minut, a "Zver" postižeprvi gol u Premijer ligi posle 960 dana!

Britain Soccer Premier League

Nedugo potom Vilijan je pokušao iz daljine, De Hea bez problema kroti tu loptu, Murinjo potom očekivano pojačava blok uvođenjem Obija Mikela umesto Oskara, Bane Ivanović je imao jedan dobar izlet u protivnički šesnaesterac, ali je izostao završni udarac.

Na desetak minuta pre kraja Mančester Junajted je nešto ozbiljne zapretio preko Van Persija i Januzaja, u sudijskoj nadoknadi probao je i Di Marija sa velike udaljenosti, ali ti pokušaji nisu bili naročita pretnja po Kurtou.

Branislav Ivanović je u poslednjim trenucima meča isključen zbog drugog žutog kartona a domaćin iz "skraćenog kornera" dolazi do poslednje šanse da izbegne poraz. Fealini je bio najviši u skoku, Kurtoa brani i kratko odbija poušaj svog kolege iz reprezentacije, ali najbliži lopti je Robin Van Persi, zakucava je u mrežu i postavlja konačnih 1:1.

APTOPIX Britain Soccer Premier League

Na osnovu prikazanog na terenu, podela plena je možda najpravdeniji ishod derbija. Pomenimo i da je naš Nemanja Matić odigrao ceo meč za Česli i odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu.

 Golove pogledajte OVDE.

Čelsi ostaje lider na tabeli Premijer lige, zaostatak Mančester Junajteda je i dalje 10 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke