Junajted je već preokretao -10 posle Božića!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 24.12.2014.
19:01
Izvor: Sportske.net

Serija pobeda Van Gala, koja je prekinuta posle Aston Vile, bar provizorno je vratila u trku za titulu tim Junajteda. Razlika od 10 poena je velika, ali Junajted je već preokretao!

Beta/AP Photo/PA, Nick Potts
Beta/AP Photo/PA, Nick Potts

Povezane vesti

Murinjov Čelsi deluje jako sigurno u ovom trenutku, čini se da je jedini protiv-kandidat za titulu aktuelni šampion Mančester Siti, ali neki smatraju da bi i Junajted mogao da se uključi.

Velikih 10 poena minusa ima Van Galov tim u ovom trenutku, ali navijači Junajteda nadaju se da bi mogla da se ponovi 1996. godina.

Naime, tada su na katolički Božić Đavoli imali minus od 10 poena za Kigenovim Njukaslom, ali su na kraju, u jednom od najuzbudljivih finiša sezone uspeli da preokrenu i na kraju osvoje titulu.

Naravno, tada je tim vodio Ser Aleks Ferguson, a Junajted je u periodu od 1993. do 2003. osvojio čak 7 titula, a u ostalim sezonama bio dva puta drugi i jednom treći, tako da je jasno da je to bilo neko drugo vreme.

Junajted je tih godina bio poznat kao ekipa koja se polako "pali", čak 8 od 13 titula Fergi je osvojio pošto je zaostajao na katolički Božić.

Ipak, sada protiv sebe imaju Murinja, koji kada krene snažno u sezonu, najčešće i završi prvi.

Murinjo nikada nije "prosuo" ovakvu prednost, a čak 7 puta je sačuvao vođstvo posle katoličkog Božića.

Čini se da se čudo iz 1996. neće ponoviti, ali to ne znači da nastavak sezone neće biti veoma zanimljiv.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola M.
Wednesday, 24.12.2014
20:37

Najrealnije i najobjektivnije moguće, Junajted ima slabe šanse za titulu, ali, sa druge strane, nikome nije zabranjeno da veruje u titulu. Ja bih bio srećan da sezonu završimo i kao treći, eventualno i četvrti, ali sve ispod toga bi bio golem neuspeh i katastrofa velikih razmera. "Tiho" i potajno ću se nadati tituli, nije to ništa loše, ali posle one prošle sezone, sam ulazak u LŠ bi bio uspeh.