Junajted i Liverpul sigurni, Staridž strelac!

Autor: Janko Glavonjić
subota 31.01.2015.
17:56
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted i Liverpul su opravdali ulogu favorita protiv Lestera i Vest Hema i zabeležili sigurne pobede.

Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire
Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire

Povezane vesti

Mančester Junajted je sve dileme otklonio već u prvom poluvremenu.

Iako igra nije bila sjajna na početku meča, Đavoli su na isteku prvih pola sata igre došli do velike prednosti, koju su bez problema sačuvali do kraja.

Igrao se 27. minut kada je Dejli Blind uposlio svog sunarodnika Van Persija, on je ušao iza leđa odbrani Lestera i preciznim udarcem savladao Švarcera.

Samo pet minuta kasnije, Falkao je postigao gol iz sličnog kontranapada, odlično je ispratio akciju i natrčao na odbijenu loptu i kasnije je sproveo u mrežu.

Ves Morgan je nespretnom intervencijom doveo svoj tim u još gori položaj, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 3:0.

U drugom poluvremenu uglavnom nije bilo puno uzbuđenja. Januzaj je imao dobru priliku u 58. minutu, ali je šutirao tik iznad prečke.

Ipak, u 80. minutu je Vasilevski postigao počasni gol, iskoristio je odličan centaršut Albrajtona i glavom savladao De Heu.

Vest Hem je dobro parirao Liverpulu čitavo prvo poluvreme, nije dozvolio domaćinu da stvori puno šansi, najbolju je propustio Lazar Marković kada je iz neposredne blizine u poslednjim trenucima poluvremena šutirao tik pored gola.

U 52. minutu je konačno slomljen otpor Vest Hema, Sterling, koji je i do tada bio najbolji igrač meča, potvrdio je pošto je krunisao sjajnu akciju sa Kutinjom.

U 68. minutu Enfild je proključao, Danijel Staridž je ušao umesto Lazara Markovića. Ovo je bio prvi meč Staridža posle više od pet meseci pauze zbog povrede, i odmah je dokazao koliko će značiti svom timu.

Liverpul je sa njim na terenu bio mnogo opasniji, u tih 20 minuta stvorili su mnogo više prilika nego za ostalih 70 kada on nije igrao, a Staridž je klasu dokazao i golom u 80. minutu, kada je iskosa sa leve strane šutirao pored golmana Adrijana, u njegov bliži ugao.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Kristal Palas - Everton 0:1, Stouk - KPR 3:1, Sanderlend - Barnli 2:0 i Vest Bromvič - Totenhem 0:3.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke