Junajted i Čelsi se namučili za tri boda, Siti rutinski

Autor: Janko Glavonjić
sreda 11.02.2015.
22:40
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted odigrao je poprilično loš meč protiv Barnlija, ali je ipak slavio rezultatom 3:1. Čelsi je pogotkom u samoj završnici meča savladao Everton sa 1:0, dok je Siti bio siguran protiv Stouka i slavio sa 1:4, a Sautempton i Vest Hem odigrali

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Čelsi se mučio tokom čitavog meča, ali bi možda sve bilo drugačije da je odmah na startu meča sudija dosudio penal posle igranja rukom Nejsmita u kaznenom prostoru.

Čelsiju su pripali prvi minuti, ali je u osmom minutu odličnu kontru napravio Everton, Lukaku je bio oči u oči sa Čehom, ali je iskusni golman odbranio.

U 12. minutu je Čelsi uzvratio preko Remija, ali se istakao i Hauard.

Do 20. minuta je Čelsi imao još par prilika, čini se da je Košta bio u postavi, a ne remi, da bi već imali bar gol prednosti.

Ipak, malo po malo, Everton je povratio ravnotežu, kako se poluvreme približavalo, igra je bila sve mirnija i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme započelo je slično kao i prvo, Kvadrado i Azar su se najviše isticali, bili su prebrzi za defanzivce Evertona, ali je Hauard sve sjajno branio.

U 67. minutu možda i najbolju šansu je imao Vilijan, ali je Hauard ponovo briljantno odbranio.

Samo dva minuta kasnije je i Čeh imao neverovatnu odbranu, Lukaku je ponovo promašio zicer i propustio da postigne gol protiv bivšeg kluba.

Do kraja meča Čelsi je sve jače napadao i na samom kraju uspeli da dođu do gola.

Strelac je bio Vilijan, koji je uhvatio volej sa 20-ak metara od gola, i lopta je kroz šumu nogu stigla do gola.

Mančester Junajted je odigrao jako loš meč, ali su uspeli da dođu do trijumfa protiv Barnlija. Džons je odmah na početku meča morao zbog povrede da izađe iz igre, ali je to čak i ispala dobra stvar za domaće, pošto im je vođstvo doneo Kris Smoling, koji je ušao umesto njega.

Ipak, on i Evans su večeras bili veoma nesigurni u odbrani, što je iskoristio Deni Ings već u 12. minutu i glavom poravnao rezultat.

Barnli je igrao vrlo hrabro, fudbaleri ove ekipe imali su još dve ili tri odlične prilike u prvom poluvremenu, uglavnom kao posledica loše odbrane Junajteda, ali su za svoje promašaje bili kažnjeni u poslednjim sekundima prvog poluvremena, kada je ponovo Smoling bio strelac.

I drugo poluvreme je počelo slično kao prvo, velikom šansom za Barnli. Defanzivci Junajteda su promašili loptu u svom petercu, ali napadači Barnlija iz dva pokušaja nisu uspeli da savladaju De Heu.

Kako se meč približavao kraju, tako je Barnli bio sve ofanzivniji, ali je to ostavilo prostora za kontr Junajtedu.

Posle jedne od takvih akcija, Di Marija je oboren u kaznenom prostoru, a siguran izvođač kazne je bio Van Persi.

Bio je to tek prvi penal za Junajted ove sezone.

Mančester Siti je od svih favorita najlakše rešio svog protivnika, iako nije tako delovalo u prvom poluvremenu.

Domaći Stouk je počeo meč hrabro, obe ekipe su imale svoje šanse na početku, ali je bolji bio Stouk. Milner je već u 4. minutu "čistio" loptu sa gol linije, Krauč je potom imao još jednu šansu, ali je ipak Siti prvi poveo, preko Aguera, koji je pretrčao gotovo čitav teren i završio akciju sigurnim udarcem.

Ipak, samo pet minuta kasnije Krauč je izjednačio. Englez je postigao svoj 45. gol u karijeri glavom, lopta je preletela Kompanija, ali treba reći da je sjajno centrirao Arnautović.

Ipak, drugo poluvreme je potpuno pripalo Sitiju. Milner je u 55. minutu doneo prednost šampionu Engleske, a u 70. je Aguero iz penala rešio pitanje pobednika.

U 76. minutu je i Nasri krunisao svoju dobru partiju i lepim udarcem u dalji ugao savladao Begovića.

Sautempton i Vest Hem su odigrali bez golova, Vest Hem je 30 minuta igrao sa igračem manje jer je isključen golman Adrijan, ali Sautempton, i pored učestalih napada, nije to iskoristio.

Kristal Palas i Njukasl su podelili bodove, bilo je 1:1, dok je VBA slavio protiv Svonsija sa 2:0.

Filip Đuričić je debitovao za domaće, odigrao je poslednjih deset minuta.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 11.02.2015
23:42

Tesko ali zasluzeno! Prije svega svaka cast CECH-u da nije one sjajne odbrane ne bi slavili a zatim naravno nista manje zasluzan nije ni WILLIAN.nPreslikana utakmica od prosle sezone, fali Costa to se vidi :)nKTBFFH ostaje +7

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 14.02.2015
21:44

Ostaje za nas -7 ali do kada da li se pitas moj oskare ti mislis da necete napraviti kiks mi smo vec ispucali sav bonus sada je red na vas.