Junačka pobeda Eibara na "Madrigalu"

Autor: Boban Filipović
subota 01.04.2017.
14:52
Izvor: Sportske.net

Baski odneli ceo plen zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prvu utakmicu subotnjeg programa 29. kola španske Primere odigrali su Viljareal i Eibar, a završena je iznenađujućim rezultatom 2:3.

"Žuta podmornica" je povela u 18. minutu igre posle akcije koja je dugo trajala, Roberto Sorijano se poklonio posle centaršuta Marija Gaspara sa desnog boka.

Nepunih deset minuta kasnije goste je spasila prečka, Kastiljeho je tukao, nije imao sreće, bio bi to sjajan gol.

Eibar se nakon toga trgao, golman Andres Fernandez je sjajnom intervencijom sačuvao prednost Viljareala zaustatviši udarac glavom Inuija, ali to je bila samo najava rapsodije Baska koja će uslediti u nastavku.

Posle nepunih deset minut au drugom poluvremenu gosti su preokrenuli rezultat. Prvo je Pedro Leon sa "kreča" poravnao rezultat, a onda Kike pogodio za 1:2 na asistenciju Arbilje.

Takaši Inui je u 77. minutu meča primorao Fernandeza da treći put izvadi loptu iz mreže, a Viljareal je do kraja samo uspeo da ublaži poraz. Sorijano je svojim drugom golom na utakmici postavio konačnih 2:3.

Eibar je ovim trijumfom skočio na sedmo mesto na tabeli, mada je teško očekivati da će tu i ostati jer Atletik Bilbao koji ima isti broj bodova gostuje danas prežaljenoj Osausni. Viljareal će ostati peti, ali je verovatnije da sklizne za jedno mesto jer Real Sosijedad na svojoj 'Anoeti' dočekuje slabašni Leganjes.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Saturday, 01.04.2017
15:58

Pre nekoliko kada sam napisao da Viljareal igra najgori fudbal mnogi su dislajkovali. Bravo za Eibara, oducili su ih fudbala, nadam se da ce na kraju da krunisu sezonu pozicijom koja vodi u Evropu jer svi igraju srcem i tacno se vidi ta povezanost i hemija izmedju igraca.