Jovanović: "Suze čuvam za finale Lige šampiona"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.02.2016.
10:25
Izvor: Sportske.net

Sada već bivši fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović otkrio je kako se obistinilo "proročanstvo" Aleksandra Lukovića i istakao da bi suze sa Novog Zelanda ponovo mogli da vidimo kada se Zenit plasira u finale Lige šampiona.

fc-zenit.ru
fc-zenit.ru

Povezane vesti

Dosadašnji član najtrofejnijeg srpskog kluba Vukašin Jovanović (19) u subotu je kompletirao transfer u ruski Zenit potpisavši ugovor do juna 2020. godine.

Nakon višednevnog boravka u Sankt Peterburgu srpski reprezentativac je izneo svoje prve utiske vezane za potpisivanje ugovora sa Zenitom.

"Jako sam srećan što su dokumenta potpisana i što sam postao član najvećeg kluba u istočnoj Evropi. Od ovog momenta na meni je velika odgovornost i sada samo želim da radim i da se dokazujem" rekao je Jovanović

Kako je u nekadašnju rusku prestonicu stigao početkom tekuće nedelje, Vukašin Jovanović je imao prilike da upozna grad i da se uveri u sjajne uslove za rad koje će imati u Zenitu.

Nezaobilazna tema u prvom intervjuu za klupski sajt ruskog premijerligaša bio je odnos sa Aleksandrom Lukovićem koji pre povratka u Zvezdu nastupao za Zenit.

"Luković je veliki čovek! Kada sam bio mali gledao sam ga kako brani boje Zenita, a kada smo zaigrali u istom timu to je bilo nešto neverovatno. Kada se vratio u Zvezdu rekao mi je nešto što nikome nikada nisam ispričao. Posle prvog treninga mi je obećao da će me poslati u Zenit. I, evo me! Snovi se zaista ostvaruju" otkrio je Jovanović.

Mladi štoper će biti osmi Srbin koji će braniti boje Zenita, a dogovor je da do kraja sezone nastupa za "B" tim.

"Dogovor je da treniram sa prvim timom a da nastupam za drugi tim Zenita. Sve zavisi od mene, ukoliko dokažem kvalitet nadam se da ću postati deo prvog tima" ističe Jovanović.

Srpski fudbaler stigao je u Zenit zahvaljujući odličnim igrama u Zvezdi, ali nije tajna da je osvajanje Svetskog prvenstva za omladince jedna od najjačih preporuka koje je Jovanović mogao da ima.

"Neki dečački snovi su mi se već ostvarili. Osvojio sam Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom svoje zemlje, uspešno sam nastupao za matični klub u Srbiji, a novi cilj mi je da napredujem sa Zenitom" dodaje srpski fudbaler.

Još jedno od nezaobilaznih pitanja po potpisivanju ugovora bilo je vezano za junačke suze koje je Jovanović pustio posle osvajanja trofeja na Novom Zelandu. Evo kada možemo da očekujemo da ponovo zaplače.

"Zenit je veliki klub u kojem se trofeji podrazumevaju. Naravno, ukoliko bih sa timom uspeo da se domognem polufinala ili finala Lige šampiona moguće je da bi ponovo bilo suza. Verujem da je Zenit kadar da ostvari takav uspeh u bližoj budućnosti" zaključio je Jovanović.

Podsećamo da je Crvena zvezda prihodovala 2.5 miliona evra od prodaje Vukašina Jovanovića, dok će mladi defanzivac na godišnjem nivou zarađivati 600.000 evra bez bonusa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Sunday, 21.02.2016
11:34

Zenit B?Cisto sumnjam da ce i debitovati za zenit,zavrsice posle godinu-dve u uralu,krila sovjetov ili sl.nadam se da gresim,ko zna.

avatar
John Cena
Sunday, 21.02.2016
12:08

Jos je on mlad ne mozes da ocekujes da odmah igra prvu a da Garay sedi na klupi. Polako, vreme je pred njim, nije ga Zenit uzeo da bi igrao za drugi tim.

avatar
Kladionicar BAN 40
Sunday, 21.02.2016
13:18

Isti takvi poznaoci kao i ti su pricali da je Jovic netalentovan i da je Saponjic 2 klase iznad njega. Svi vidimo ko je sada u B timu.