Jokan: "Tek smo na pola puta"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.08.2015.
14:15
Izvor: Sportske.net

Izraelski šampion Makabi iz Tel Aviva priredio je najveće iznenađenje u okviru plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona a srpski trener Slaviša Jokanović nije krio oduševljenje rezultatom koji je zabeležen u Švajcarskoj.

maccabi-tlv.co.il
maccabi-tlv.co.il

Povezane vesti

Uoči žreba parova za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona svi nepovlašćeni timovi u šampionskoj stazi strahovali su od švajcarskog Bazela a kuglice su na kraju između Partizana i Makabija šampiona Izraela poslale na crveno-plave.

Izabranici Slaviše Jokanovića ušli su u prvi duel sa Bazelom odvažno i to im je donelo povoljan rezultat pred revanš u Tel Avivu. Nakon što si izgubili prednost do koje su stigli na startu utakmice, fudbaleri Makabija su u šestom minutu nadoknade došli do remija.

"Trudim se da uvek budem uz svoje igrače i ponosan sam kako je ekipa odigrala. Tek smo na pola puta, odigrano je prvo poluvreme, ali je važno da se revanš igra u Tel Avivu. Odmorićemo se a onda očekujem da pred punim stadionom odigramo strpljivo i pametno" rekao je Slaviša Jokanović.

Fudbaleri Makabija već su priredili podvig u trećem kolu kvalifikacija pošto su iz daljeg toka takmičenja eliminisali šampiona Češke Viktoriju Plzenj, dok bi eventualna eliminacija Bazela bila pravo čudo.

"U revanšu ćemo morati da odigramo drugačije. Dobro je kada u gostima postignete dva gola, ali ne mislim da imamo prednost. Pola posla je urađeno a druga polovina nas čeka za šest dana" zaključio je Jokanović.

Podsećamo da je srpski stručnjak pre samo dva meseca uveo Votford u Premijer ligu, ali mu se nije dalo da taj tim predvodi u najboljoj ligi na svetu. Srpski trener sada se nalazi u poziciji da Makabi odvede u Ligu šampiona, što bi bio ogroman uspeh za izraelskog šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke