Jirgen Klop - Da li je vreme za ostavku?

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.02.2015.
17:59
Izvor: Beta

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je danas da ne razmišlja o ostavci, uprkos tome što je taj fudbalski klub posle poraza od Augsburga poslednji u Bundesligi.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Borusija je sinoć izgubila na svom terenu od Augsburga sa 0:1 i posle 19 kola zauzima poslednje 18. mesto sa 16 bodova. Dva boda više imaju štutgart i Herta, koji su takodje u zoni ispadanja, a 18 ima i Frajburg, koji nije u opasnoj zoni.

"Odbacujem mogućnost ostavke. Posle dve utakmice u ovoj godini, naš rezervoar nije potpuno prazan. Sinoć nisam razmišljao o ostavci, to za mene nije ni tema", rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Posle sinoćnog 11. poraza u ligi, navijači su razgovarali sa igračima i trenerom Borusije.

Klop, koji je preuzeo Borusiju 2008. godine, dobio je garancije o ostanku u klubu od izvršnog direktora Hansa Joahima Vackea, ali je pod velikim pritiskom posle poraza od Augsburga.

"Živci igraju veliku ulogu u ovoj situaciji, moramo da se saberemo. Moramo da vratimo igračima veru, dugo radimo na tome, ali to očigledno nije dovoljno", rekao je Klop, koji je sa Borusijom osvojio dve šampionske titule u Bundesligi, Kup i Superkup Nemačke.

On je priznao da je razočaran rekacijom ekipe i panikom posle primljenog gola u sinoćnoj utakmici.

"Ekipu je potpuno uzdrmao taj gol, mislio sam da smo iznad toga. Donosili smo loše odluke. Moramo da budemo hrabriji i time dozvolimo sebi da pravimo dobre odluke", rekao je Klop.

Klop u narednih šest nedelja neće moći da računa na Kevina Groskrojca, koji je pokidao butni mišić, a od ranije zbog povreda nisu u ekipi Ilkaj Gundogan, Erik Durm i Lukaš Pišček.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re
Thursday, 05.02.2015
19:02

Dodji u Milan, ja cu da ti budem pomocni trener umesto Maura, imam iskustva s tim:-D