Jedan Tores ne čini proleće!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.09.2014.
22:44
Izvor: Sportske.net

Empoli i Milan remizirali, na kraju 2:2, iako su "Rosoneri" bili pred nokautom. Tores više nego dobar, postigao pogodak, ali Inzagijeva odbrana ispod svakog kriterijuma!

Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni
Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni

Povezane vesti

U prvom poluvremenu odbrana Milana delovala je kriminalno. Primili su dva gola, a još mogu da budu srećni što su tek dve lopte završile iza leđa Abijatija. Prvo se Toneli poklonio i doveo domaćina do prednosti, Većino je propustio zicer, ali su domaći ipak poveli nakon dvadesetak minuta. Slobodan udarac, izigrali su odbranu gostiju, iskusni Tavano je uposlio Pućinelija, 2:0.

Milan grogiran, Verdi je posle pola sata mogao da ih dotuče. Ipak, podigli su "Rosoneri" glavu, Bonaventura i Tores su pripretili Sepeu, a onda je "El Ninjo" glavom zahvatio loptu, postigao prvenac u Seriji A i vratio nadu Milanu.

Na startu drugog poluvremena nove greške u odbrani Milana, Tavano je imao šansu iz kontranapada, ali je šutirao pored gola, iako je bio sam pred Abijatijem.

Kazna stiže, treći gol u četiri utakmice za Hondu, Japanac je stvorio sebi poziciju driblingom i poravnao na 2:2.

Onda kreće opsada gola Empolija, Menez pogađa prečku, Tores je šutirao iz ugla, bio i sebičan, ali je malo nedostajalo da okrene rezultat. U Empoli se uvukla nesigurnost, sve su teže parirali Inzagijevom timu.

Honda je sjajno izveo slobodan udarac, nije imao sreće, Empoli je pretio preko Makaronea, veterana koji je zamenio svog ispisnika Tavana. Na kraju je domaćin ostao sa desetoricom, kapiten Valdifiori je za 30 sekundi napravio dva žuta, i ostavio svoj tim na cedilu poslednjih desetak minuta, računajući i nadoknadu.

Ali, domaćin je odahnuo, osvojio veliki bod, a Inzagiju nakon dobrog starta ostaju glavobolje, bod u dva meča i problem u odbrani koji se ne može sakriti.

Ovo je bio prvi meč 4. kola, sutra je na programu osam mečeva, u četvrtak kolo zatvaraju Lacio i Udineze.

Golove sa "Kastelanija" možete pogledati ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke