"Jarčevi" odoleli u Dortmundu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.03.2015.
20:19
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Kelna osvojili su bod na gostovanju Borusiji iz Dortmunda koja je posle četiri vezane pobede upisala dva uzastopna remija.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Pred 80.667 navijača na "Signal Iduni" domaća Borusija nije uspela da upiše devetu pobedu u sezoni pošto je u susretu 25. kola remizirala bez golova sa Kelnom.

Utakmica je mogla da ode u nekom totalno drugom smeru da je srpski internacionalac Neven Subotić pogodio mrežu gostiju već u 4. minutu, kada se našao u izglednoj poziciji. Defanzivac Borusije gađao je glavom ali je lopta "olizala" prečku i završila preko gola.

"Milioneri" su tokom većeg dela meča diktirali tempo igre, držali loptu u posedu i bili konkretniji ali su već na početku drugog dela lako mogli da uđu u deficit posle udarca Dejversona koji je završio malo preko gola.

Drugu najbolju priliku za Borusiju iz Dortmunda večeras je propustio Marko Rojs sredinom drugog dela igre kada je sve uradio kako treba ali je Timo Horn "izvukao" maestralnu odbranu i sprečio domaće da dođu u prednost.

U završnici susreta "Jarčevi" su svesno prepustili Borusiji inicijativu i fokusirali se na odbranu sopstevnog gola što im je pošlo za rukom, pa iz "komšiluka" nose veliki bod koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak.

Ekipa Jirgena Klopa vezala je drugi uzastopni remi što je ostavlja na desetoj poziciji na tabeli sa 30 osvojenih bodova.

"Milionere" već u sredu očekuje revanš susret osmine finala Lige šampiona sa Juventusom u kojem će pokušati da nadomesti deficit iz Torina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bender
Saturday, 14.03.2015
21:22

Zaboravili ste spomenuti Bozju ruku Aube koja,nazalost,nije priznata...:)