Iz 'žutog periskopa' se nazire Liga šampiona

Autor: Boban Filipović
nedelja 08.03.2015.
20:51
Izvor: Sportske.net

Viljareal ubedljivo savladao Seltu na 'El Madrigalu' u 26. kolu Primere, 'Žuta pomornica' nastavlja poteru za četvrtom pozicijom na tabeli koja vodi u kvalifikacije za najelitnije evrotakmičenje.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Golova nije bilo sve do finiša prvog dela igre, ali Viljareal 'blickrigom' u intervalu od 41. do 45. minuta meča postiže dva gola i otvara širom vrata 14. prventvene pobede ove sezone.

Prednost domaćinu doneo Đovani dos Santos, Meksikanac je prihvatio asistenciju Morena na svojoj polovinom, a onda je usledio trk 'ala Brzi Gonzales', niko nije mogao da ga stigne, a on nalazi put do mreže u maniru rasnog strelca.  Kapiten Musaćio pred sam odlazak na veliki odmor donosi dva gola viška, bio je najviši u skoku nakon korenera Gomeza sa leve strane i glavom zakucao loptu u mrežu.

Selta se vraća u život na samom startu drugog dela igre, Augusto Fernandez je zatresao mrežu Asenha pošto ga je Nolito pogodio u trepavicu nakon centaršuta iz slodobjaka, iskosa sa leve strane.

Ipak, sve dileme oko konačnog iskoda u 73. minutu otklanja Luisjano Vieto, odlični argentinski napadač je u poluvremenu ušao u igru umesto strelca prvog dola Dos Santosa.

Pet minuta pre kraja utakmice Đerar Moreno postavlja konačnih 4:1 na Vijetovu asistenciju.

'Žuta podmornica' ostaje na šestom mestu na tabeli, primakla se Sevilji na bod zaostatka, sakupila je 48 bodova, pet manje od četvrtoplasirane Valensije koja večeras gostuje aktuelnom šampionu, trećeplasiranom madridskom Atletiku, na 'Visente Kalderonu', u derbiju 26. kola.

Selta će se zadržati na devetoj poziciji sa 32 boda.

Dodajmo da je ceo meč za pobednički tim odigrao reprezentativac Srbije Antonio Rukavina, dok je kod gostiju iz Viga svih 90 minuta na terenu proveo Nemanja Radoja.

Golove sa 'El Madrigala' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 08.03.2015
22:06

vijeto fantastican napadac...mediji u spaniji su preneli vest pre par dana da je viljareal ponudio vijeta real madridu za 20 miliona evra i da je on od leta novi napadac reala

avatar
Emre Can
Monday, 09.03.2015
02:01

Sta ce tamo da propadne, neka dođe u Liverpul.Njemu ce odgovarati Liverpulova igra sa dosta protoka lopte i sa loptom na zemlji uz brze saigrace i kontre....