Italijan dobija zadatak da vrati posrnulog velikana u elitu

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.05.2016.
23:38
Izvor: Sportske.net

Kako piše ostrvska štampa, Roberto Di Mateo je najozbiljniji kandidat na novog menadžera Aston Vile.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

'Telegraph' saznaje da je bivši igrač i manadžer 'Plavaca' danas obavio razgovore sa odlazećim predsednikom 'Vilijana' Holisom i da će za nekoliko dana biti predstavljen kao novi menadžer slavnog kluba iz Birmingema.

Šampion Evrope iz 1982. godine iza sebe ima sezonu za zaborav, Vila je prvi put u svojoj istoriji ispala iz Premijer lige, a zadatak Roberta Di Matea biće ekspresan povratak u elitu.

Aston Vila će u pohod na Premijer ligu krenuti sa novom vlasničkom strukturom, kineski konzorcijum je nedavno kupio klub.

Di Mateo je trenersku karijeru počeo u Milton Kejns Donsima, zatim je preuzeo kormilo Vest Bromvič Albiona i uspeo da uvede 'Vrećice' u Premijer ligu, a najveće uspehe ostvario je sa svojim Čelsijem vodeći ga do prve titule u LIgi šampiona u istoriji (2012). Poslednji angažman ovaj Italijan je imao u Šalkeu prošle sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 03.06.2016
17:02

Covece engleska 2.liga nikad jaca.Njukasl,Aston Vila,QPR,Lids,Noric i svi ostali...Engleska 2.liga je ubedljivo najaca 2. liga na svetu

avatar
West London
Friday, 27.05.2016
19:54

Di matteo je fantastičan trener,a još bolji kao čovjek,mislim da će vratiti villu tamo gdje joj je i mjesto,a to je sama krema Engleskog nogometa.

avatar
sotir milivojevic
Friday, 27.05.2016
09:37

Da su znali otpustiti Servuda poslije 10 kola i odmah dovesti Di Matea opstanak bi bio siguran, vjerovatno i sredina tabele, jer ovaj covjek zna sta i kako treba raditi u engleskom fudbalu, a oni debili dovedu Gardea, koji je bio prosjecan trener u jednoj francuskoj ligi koja je 10 stepenika ispod Premier lige, odmah tada sam znao da nece opstati, em je vec bilo kasno za promjene, em je zamjena bila vise nego neadekvatna. Roberto, srecan rad i nadam se da od sledece sezone ponovo gledam Vilu u rangu gdje i pripada.

avatar
THE ROMAN EMPIRE
Friday, 27.05.2016
09:20

Prosle god u grupnoj fazi LS Celsi , jedino Salke nije mogao da dobije u oba susreta,on im je tad bio menadzer

avatar
Dzone
Friday, 27.05.2016
07:28
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 26.05.2016
23:46

nek proba da vrati bentekea...za 5 miliona nek ga uzme on svakako vise ne vredi